Hírek

Menekülőre fogták a diákok az Egyesült Államok alelnökének beszéde előtt

Indiana állam Taylor Egyetemén a napokban tartották a végzős hallgatók búcsúztatóját. A vezetés úgy gondolta, különleges személlyel kellene emlékezetessé tenniük a diákok nagy napját, ám a meghívott vendég nem mindenkinek nyerte el tetszését.

Az egyetem az Amerikai Egyesült Államok alelnökét, Mike Pence-t kérte fel beszédre, hiszen Pence maga is Indiana államból származik, egykor kongresszusi képviselőként, majd kormányzóként is működött – számol be a Pride.

A Taylor Egyetem egy kisebb keresztény, liberális művészeti iskola, és a körülbelül 2000 diákból többen is úgy döntöttek: nem áll szándékukban meghallgatni az alelnök beszédét, mivel Mike Pence nem azt a világnézetet és jövőt képviseli, amelyben hisznek. Ezzel egyébként nem voltak egyedül, hiszen az iskola vezetősége is megvitatta a kérdést, miszerint egy LMBTQ-ellenes politikusnak, mint amilyen Mike Pence, valóban helye van-e szabadszellemű intézményükben. Ám végül megadták neki a lehetőséget.

 

 

Mostanában elfogadottá sőt, divatossá vált, hogy becsméreljük a keresztény hitet. Tehát, miközben arra készültök fel, hogy elhagyjátok ezt a helyet és egy új, a Taylor Egyetemen szerzett tudással Krisztus-központú életbe kezdjetek, készen kell állnotok arra, hogy ellenálljatok ezeknek a becsmérléseknek.” – bár szavait bíztatásnak és útravalónak szánta, a 494 végzős hallgatóból több tucat tartotta magát távol az eseménytől. Úgy gondolják: a keresztény hit és a konzervatív meggyőződés nem feltétlenül kell, hogy kéz a kézben járjon.

Previous post

Alabamában betiltották a meleg esküvőt megörökítő rajzfilm epizódját

Next post

Herstory - Douglas Byng, drag queen a drag queenek előtt