Hírek

Melegség és megismerés beszélgetést zavart meg a szélsőjobboldali Budaházy és bandája

Ma délután négy óra körül Budaházy György és még nagyjából tucatnyi szélsőjobboldali bevonult a nyolcadik kerületi Aurórába, és ott megzavartak egy rendezvényt. A közösségi házban „Melegség és megismerés” címmel futott egy filmvetítés és beszélgetés, amely az iskolai zaklatás és bullying elleni fellépésre és elfogadásra nevelné a fiatalokat.

Budaházyék a beszámoló szerint megzavarták a rendezvényt, kihúzták a hangosítást, sőt, a Mérce beszámolója szerint még egy döglött patkányt is a vécébe dobtak.

 

Az Auróra belső udvara | Fotó: 444

 

A szervezők kihívták a rendőrséget, de csak 25 perccel később értek ki. 10-15 percig csak az épület előtt álltak, mert egy felettesükre vártak. Végül ugyan bementek a rendőrök, de a helyszíni közvetítés alapján elmondható, hogy intézkedés nem történt, mivel a rendőrség jogértelmezése szerint ez egy nyitott esemény, ahol bárki szabadon tartózkodhat.

Az Auróra üzemeltetői azzal érveltek, hogy ez egy magánterület, ahova félelemkeltően vonultak be Budaházyék, és rendezőként többször kérték őket a távozásra, mégsem tették ezt meg.

Mintegy két órán voltak bent a szélsőjobboldaliak az épületben, de a helyszíni közvetítés szerint a rendőrség nem tett semmit, így az Auróra szervezői kénytelenek bezárni a helyet – így Budaházyéknak is távoznia kell.

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb