Hírek

“Melegpropaganda” miatt cenzúrázták az oroszok a Bosszúállók: Végítéletet

A “melegpropaganda” elleni orosz törvények miatt enyhe módosításra szorult a Bosszúállók: Végítélet egyik jelenete. A film elején egy ponton a rendező testvérpár egyik tagja, Joe is megjelenik, történelmi szerepben: ő alakítja az első, melegségét nyiltan vállaló karaktert a Marvel-univerzumban – számol be a 444.

 

Bosszúállók: Végítélet

 

A jelenetben Joe Russo karaktere Amerika Kapitánnyal ül egy önsegítő csoport találkozóján. “Szóval a minap randizni voltam. Évek óta először“, – mondja, majd még hozzáteszi, hogy “elsírta magát, miközben felszolgálták a salátát. De azért holnap újra találkozom vele“. Az angol eredetiben használt személyes névmásból egyértelmű, hogy egy meleg kapcsolatról van szó, a hivatkozott másik is hímnemű.

Az orosz szinkronban egy kicsit módosult a szöveg, Russo karaktere “randi” helyett “vacsorát” említ. Oroszországban eredeti nyelven, felirattal nem is vetítik a filmet – abból ugyanis egyből kiderülne, hogy a vacsora nem egy munkamegbeszélés, hanem romantikus találka volt két azonos nemű ember között.

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb