Hírek

Melegként outolt az olimpikon az Előbújás napján

 

A Pekingben és Rióban is aranyérmet szerző, négyszeres világbajnok Kerron Clement október 11-én, az Előbújás napján osztotta meg történetét a nagyvilággal.

„Belefáradtam abba, hogy rejtve szeressenek. Ugyanazon mentem keresztül, mint oly sokan, akik félnek önmaguk lenni. Tizenhét éven át küzdöttem a szexualitásommal. Idővel aztán, ahogy idősebb lettem, egyre kevésbé érdekelt. Most már ideje, hogy nem csak önmagam, de szabad is legyek.”

– nyilatkozta Clement az Out magazinnak. A trinidadi születésű amerikai sportoló eddigi pályája során rövidtávfutóként és gátfutóként is olimpiai érmet és világbajnoki helyezést ért el, ezen kívül pedig hosszú ideje kiáll amellett, hogy a sport világa legyen befogadó és sokszínű.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Kerron Clement (@kerronclement) on

 

A szivárványzászló atyjáról, Gilbert Bakerről elnevezett alapítvány és a Nike sportszergyártó támogatásával az előbújására egy szivárványszínű futópályán került sor a Los Angeles City College sportcentrumában, és a pályát a jövőben a nagyközönség is mindennap használhatja.

Clement számára nehéz volt a családja előtt beszélni arról, hogy meleg, de mostanra ők is támogatják. Az egyik nővére pedig különösen neheztelt amiatt, hogy nem mondta el neki korábban, hogy nem bízott meg benne – emiatt pedig olyan sokáig egyedül kellett megküzdenie a helyzettel.

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin