Életmód

Melegként bújt elő a Sense8 sorozat sztárja

Az Attitude magazin decemberi számának adott címlapinterjút Brian J. Smith, akit a Netflix Sense8 című sci-fi sorozat Will Gorskijaként ismerhet a nagyközönség – bár a produkció a magyar előfizetők részére sajnos hivatalos csatornán nem elérhető.

A beszélgetés mérföldkő a színész számára, hiszen ezzel vállalja fel először nyíltan, hogy a férfiakhoz vonzódik. “Meg voltam rémülve. Az iskolában sehova nem tudtam beilleszkedni. Nem voltam se menő, se kocka” – nyilatkozta a saját melegségével kapcsolatos egykori nehézségeiről. “Ilyen, hogy LMBTQ csoport, vagy szövetség eszedbe se jusson. Semmi ilyen nem volt. Teljesen magamra voltam utalva. Hallottam mindenféle dolgokat: ratyi, buzi.

 

 

Elmondása szerint az állandó bújkálás hatással volt a színészet iránti szenvedélyére is. “Soha nem lehettem önmagam. Folyton ügyelnem kellett rá, nehogy valakin túl sokáig elidőzzön a tekintetem. Nagyon nagyon óvatosan kellett beszélnem magamról másoknak. Ez ellen a mai napig küzdök. Nagyon sok munkám van ebben. Azok a dolgok, amelyek színészként izgatnak, a mindennapjaimban is visszaköszönnek.

Ha közönséggel szemben álltam, felszívódtam és valaki mássá váltam. 600 diáktársam volt a suliban és valószínűleg mind azt hitte, hogy egy idióta vagyok. De a színpadon odafigyeltek rám és azt gondolták, hogy van bennem valami. Olyankor nem éreztem magányt.

A most 38 éves színész azt is elmondta, hogy szüleinek egészen harminc éves koráig nem bújt elő. “Meglepődtem. A szüleim csodálatosan fogadták a coming outomat. Régóta várták, hogy mondjak nekik valamit. Sokkal nyitottabban gondolkodtak, mint amire számítottam. Azt hiszem ez volt az a pont, amikor én is megbékéltem magammal és kezdtem úgy érezni, hogy ez a világ mégsem olyan veszélyes.

Nagy hatással volt rá a Sense8 is, amelyben mind a 8 főszereplő igen rugalmasan kezeli saját szexualitását. “Emlékszem milyen ellazult voltam. Arra gondoltam, hogy végre önmagam lehetek és nem kell megjátszanom magamat a kollégák előtt.

Az Attitude a beszélgetést azzal a kérdéssel zárta, hogy mit üzenne Brian a 10 esztendős önmagának? “Megölelném és annyit mondanék, hogy minden oké. Nem kell valaki másnak lenned, nem kell változtatni önmagadon” – szerinte ennyire lett volna csupán szüksége annak a kissrácnak.

 

Previous post

A HIV újabb változatát azonosították

Next post

Hat hónappal a bevezetése után már el is törölték az egyenlő házasságot