Hírek

Meleggyűlölő püspöktől kért húsvéti áldást Donald Trump

Bár az Amerikai Egyesült Államok 45. elnöke előszeretettel hangoztatja, hogy az LMBTQ-közösség nagy barátja és támogatója, cselekedetei és gesztusai rendre ellent mondanak ennek. Érzéketlenségéről tett tanúbizonyságot húsvét alkalmából is, amikor egy közismerten homofób püspöktől, Harry Jacksontól kért ünnepi áldást a Fehér Házra.

 

Harry Jackson, Donald Trump és Mike Pence április 10-én

 

Nagyrabecsült úriember, aki osztozik hitünkben és akire hatalmas tisztelettel tekintünk” – mutatta be Jacksont Trump. Nem tudni ez a hatalmas tisztelet vajon kiterjed e a püspök azon nyilatkozataira is, amelyeket pályafutása során az LMBTQ-közösséggel és a házassági egyenlőséggel kapcsolatban mondott.

Meggyőződésem, hogy amivel szembenézünk az a Sátán kísérlete fajunk elpusztítására” – nyilatkozta például a férfi 2011-ben az azonos nemű párok házasságával kapcsolatban. „Létezik egy kisebbség, amely ránk kényszeríti akaratát, újraírná Isten törvényeit és az sem érdekli, ha úgy nő fel egy generáció, hogy fogalma sincs melyek az anyai és apai szerepek.

Ha a melegházasságból törvény lesz, megszűnik a jogi akadálya annak, hogy a diákokat hitük elrejtésére kényszerítsék” – ugrott aztán igen kifacsartnak tetsző konklúzióra 2012-ben. Ugyanebben az évben kijelentette, hogy az LMBTQ-emberek gyerekeket toboroznak. „Ha átírják a házasság fogalmát, azzal átírják a családét is, majd azt, hogy kinek lehet gyereke. És ha a családot átírják, akkor újraírhatják az oktatást is. (…) Így jutunk el oda, hogy Californiában és Massachusettsben nyolc éves gyerekek tanulnak arról, hogy egy kislánynak két anyukája is lehet. (…) Szélsőséges erőkkel nézünk szembe, amelyek a következő 20 évben változtatni akarnak Amerika arculatán. Most kell őket megállítanunk.

De komoly ellenérzései vannak azzal szemben is, hogy szerinte az LMBTQ-közösség kisajátította magának a szivárványzászlót. „Vissza kell lopnunk a szivárványt. Nem hagyhatjuk, hogy a melegeké legyen. Mi vagyunk a szivárványkoalíció. Isten serege vagyunk.” Nem tudni, vajon az áldás előtt, vagy után erre is kitértek e Donald Trumppal, a melegek nagy barátjával.

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin