Hírek

Meleggyűlölő jogász csatlakozott Trump újraválasztási kampányához

2020. november harmadikán az Amerikai Egyesült Államok elnököt választ és ennek megfelelően a választási kampány is alaposan felizzott nemcsak az ellenzéki demokrata, de a kormánypárti republikánis oldalon is. Donald Trump újraválasztási gépezete is gőzerővel üzemel, újabb és újabb tanácsadókat, jogászokat vesznek fel – legutóbb például Jenna Ellis-t, aki rendszeres nyilatkozó a jobboldali-konzervatív Fox News televíziós csatornán és az elmúlt években többször is kiverte a biztosítékot homofób megjegyzéseivel.

 

Jenna Ellis és Donald Trump

 

Ellis lelkes támogatója az átnevelő terápiának, a meleg és biszexuális férfiak körébben az átlagnál magasabb HIV-fertőzési arány “Isten erkölcsi törvényének” köszönhető, transzneműen lenni pedig egyszerűen “biológiailag helytelen.” De megvan a véleménye az 1969-es Stonewall-lázadásról is, ami “a bűn ünneplése volt.

Egy 2017 júliusi Facebook-posztban arra hívta fel követői figyelmét, hogy konzervatív emberként félre kell tenniük személyes pozitív érzéseiket az LMBTQ-közösség egyes tagjai iránt és helyette Isten ítéletére kell összpontosítaniuk. “Legyenek a homoszexuálisok akármilyen kedvesek, bölcsek, félreértettek, vagy akár gonoszak, nem ez a lényeg – a lényeg Isten igazsága. A bán mindig bűn marad, még ha kedves emberek követik is el.

De az se tetszett neki, amikor JJ Abrams pedzegette, hogy a soron következő Star Wars filmben meleg karakter is felbukkanhat: “És keresztény miért nem? Vagy muszlim? Vagy pedofil? Vagy reprezentációja bármi más szubkultúrának, hitnek, életstílusnak?

 

Previous post

Saját honlappal segíti az LMBTI közösséget a német kormány

Next post

Diákok ezrei tüntettek a homofób oktatási miniszter ellen