Nagyvilág

Meleggyűlölő bíborost nevezett ki Ferenc pápa

13 új bíborost nevezett ki november 28-én Ferenc pápa Vatikánvárosban. Közöttük van a 80 esztendős mexikói Felipe Arizmendi is, aki 1991 óta szolgál püspökként és közismert szószólója a menekülteknek, az őshonos népeknek és a leszakadt társadalmi rétegeknek. Ám van, amiben sajnos kevésbé progresszív nézeteket vall.

 

Ferenc pápa és Felipe Arizmendi

 

A szexualitás kérdésében közismerten konzervatív Arizmendi 2016-ban egy vasárnapi beszédében például azt mondta az együtt élő azonos nemű párokról, hogy “ha így akarnak élni, megtehetik, még ha erkölcsileg nem is elfogadható.

A bíboros hevesen tiltakozott az ellen is, hogy módosítsák a mexikói alkotmányt, lehetővé téve az azonos nemű pároknak is a házasságkötést. Emellett a homoszexualitásra előszeretettel utal “fertőzésként”, amely szerinte terjedni kezdett az indián törzseknél is, amelyek között hitéleti tevékenységet végez.

Korábban nem volt jelen a homoszexualitás problémája, de ma, köszönhetően a városi közösségeknek, az egyetemeknek és a médiának, egyre gyakrabban felüti fejét ez a fertőzés. Egyesek azt mondják, a homoszexualitás természetes dolog. Ha tényleg az lenne, jelen lenne az indián törzsekben, de ezidáig nem volt” – nyilatkozta egy alkalommal.

Arizmendi az ellen is tiltakozik, hogy a meleg és leszbikus párok gyereket neveljenek. “A gyerekeknek két mintára van szüksége: férfira és nőire. Ez a gyerek joga, nem pedig a homoszexuálisokkal szembeni diszkrimináció. Nem homofóbia, hanem az emberi természet iránti tisztelet.

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb