Hírek

Melegekről olvasott fel történetet, fel kellett mondania a pedagógusnak

A huszonöt éves Omar Currie azután mondott fel az észak-karolinai Efland-Cheeks Általános Iskolában, hogy osztályának egy foglalkozás során a King & King című mesekönyvből olvasott el. A két hercegről szóló történet végén a hősök megcsókolják egymást. A gyermekek szülei számára ez elfogadhatatlannak bizonyult.

A könyv felolvasása volt a leghelyesebb döntés, amit hozhattam” – meséli Omar, aki azután döntött a rendhagyó tanóra mellett, hogy egyik diákja sírva futott oda hozzá, amiért osztálytársai a tornaórán melegnek hívták.

Omar Currie a felmondásához vezető mesekönyvvel
Omar Currie a felmondásához vezető mesekönyvvel

Magától értetődő volt számomra ebből a könyvből olvasni és utána beszélgetni arról, hogy tisztelettel viszonyuljunk embertársainkhoz. Arra koncentráltam, hogy segítsek egy bajban lévő kisgyereknek.” A szülők java azonban máshogy vélekedett erről, miután gyermekeiktől megtudták, mi történt az iskolában aznap.

A 750 fős településen mintegy kétszázan gyűltek össze, hogy megvitassák Omar jövőjét. Sokaknak közülük nemhogy az osztályban nincs gyereke, de egyáltalán gyereke sincs. Volt, aki azt kívánta a pedagógusnak, hogy haljon meg fiatalon és örökké a pokol tüzén égjen, más később fenyegető emailt küldött neki, amelyben a homoszexualitást “születési defektnek” nevezte.

A szülői fórum után az egyébként nyíltan meleg Omar helyzete tarthatatlanná vált a tantestületben, mindenki ellene fordult. Így kénytelen volt felmondani és vele együtt kilépett az igazgató asszisztense is, aki beszerezte számára a King & King mesekönyvet.

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb