Hírek

Melegeket és a klímaaktivistákat lehet ölni Trump bőrébe bújva az új videójátékban

 

Bár a megjelenése csak április 7-én várható, a korai hozzáférésű verzióban már lehet indulni küldetésekre a Jesus Strikes Back 2: The Resurrection című játékban.

A kis költségvetésű darab grafikájánál csak a játékmenete egyszerűbb: a nyílt világú FPS-ben a szabadon választott hősök, többek között Jézus, Donald Trump, Boris Johnson, Vlagyimir Putyin, Jair Bolsonaro vagy épp Adolf Hitler bőrébe bújva kell legyilkolni a Sátán minél több gyermekét.

És hogy ők kik? A MetroWeekly tudósítása szerint a lista szépen lefedi azokat, akiket a fentiek – Jézus értelemszerű kivételével – többnyire utálnak: melegek, drag queenek, feministák, klímaaktivisták, vegánok, demokraták, emberi jogi aktivisták.

A küldetések helyszínei ugyanennyire stílusosak, a mészárlások a sokszínűség múzeumában, a dzsendertudomány akadémiáján, vagy épp a Rainbow Clubban zajlanak. Ez utóbbi a játék előzetesében is feltűnik, ahol Trump karaktere lövi halomra a drag queeneket egy szórakozóhelyen, ízetlen megidézéseként a Pulse 2016-os tragédiájának.

 

 

A hasonló színvonalú első rész után 69 évvel játszódó második részben egy „homoszexuális milliárdos sátánista gyíkember” uralja az Egyesült Államokat, ellene és a „szivárványos aktivisták” ellen száll hadba a szélsőjobbos dream team.

A fejlesztők ragaszkodnak hozzá, hogy ők csak szórakoztatni akarnak, és a játéknak nincs semmi köze aktuális társadalompolitikai kérdésekhez, és egyik oldalon sem akarnak állást foglalni. Ezt mondjuk megtették azzal, ahogy a 142 féle képzelt ellenségüket fegyvertelen, szabadon lemészárolható prédaként ábrázolták. Az amerikai altright mozgalomhoz sorolt 2GenPro fejlesztői aztán felháborodottan csodálkoznak, hogy a YouTube folyamatosan törli a játék anyagait a felületéről gyűlöletbeszéd miatt.

 

 

Először szerepel azonos nemű pár a The Sims borítóján

 

 

Previous post

Egyre többeknél telik pornónézéssel a munkába járás ideje

Next post

Újabb európai országban jön a házassági egyenlőség