Hírek

“A melegek veszélyesek a társadalomra” – Órák alatt elsöpörte a parlamenti képviselőt a felháborodás

Az Egyesült Királyság kormánypártjának, a Konzervatív Párt egyik parlamenti képviselője, Andrew Turner azt találta mondani, hogy a melegek veszélyesek a társadalomra.

 

Egy működő európai demokráciában pedig pontosan az történik, ami ezután: Turner órákon belül, önszántából lemondott, mielőtt pártja szólította volna fel lemondásra. “Nincs helye a pártban ilyen nézeteknek” – tette hozzá a párt egyik tisztviselője.

Az egész ügy akkor pattant ki, amikor egy 16 éves diáklány a Facebookra kiposztolta, hogy Turner homofób kijelentéseket tett, amikor meglátogatta az iskolájukat. A jelenlévő diákokat sokkolták a képviselő megjegyzései. Beszéde utána megkérdezték tőle a tanulók, miért gondolja azt, hogy veszélyesek lennének például a jelenlévő meleg diáktársaik. A választ háromszor is megpróbálta kikerülni, mire elmondta, hogy vallási okokból gondolja ezt.

Turner 16 éves képviselői pályafutása során erősen ellenezte a parlamentben az LMBT jogokat. Lemondásakor egy szóval sem utalt a történtekre és nem kért bocsánatot.

 

(PinkNews)

 

Previous post

Méltó büntetést kap a meleg férfit halálra verő fiatal

Next post

Senkit sem érdekel a popsztár Will Young farka