Lifestyle

Melegek nélkül nem nyerhető világbajnokság a leszbikus labdarúgó szerint

Lassan végéhez ér a női labdarágú világbajnokság, amelynek idén Franciaország ad otthont. A pénteki negyeddöntőben az Egyesült Államok válogatottja 2-1-es győzelemmel ejtette ki a házigazdákat és ennek apropóján a két amerikai gólt szerző Megan Rapinoe nyilatkozataiban élt a lehetőséggel, hogy kiálljon az LMBTQ-közösség jogaiért.

 

Megan Rapinoe

 

Rapinoe már öt gólnál jár a világbajnokságon, és már Donald Trump amerikai elnökkel is sikerült összecsapnia. Kijelentette: nem megy el a Fehér Házba, ha megnyerik a világbajnokságot. Erre Trump azzal vágott vissza, hogy mielőtt Rapinoe ilyeneket mond, el kéne jutni a győzelemig. Az elnök szerint a futballista tiszteletlen volt az országával is.

Rapinoe a negyeddöntő után közössége jogaiért állt ki, neki az is fontos, hogy éppen a Pride hónapjában játszanak. „Hajrá, melegek. Nem nyerhetsz a csapatoddal bajnokságot melegek nélkül, soha korábban sem sikerült. Ez egyszerű tudomány. Motiválnak azok az emberek, akik kedvelnek, aki ugyanazokért harcolnak, mint én. Ebből több energiát merítek, mint abból, hogy valaki azt bizonygatja, hogy bárki rossz lenne” – idézte a játékost a Guardian nyomán az Index.

Az Egyesült Államok a keddi elődöntőben Angliával játszik majd. Az USA az eddigi nyolc világbajnokság mindegyikén legalább a legjobb négybe jutott és háromszor nyert, jelenleg is ők a címtartók.

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb