Hírek

A melegek Hitlerhez hasonlatosak, állítja az egykori teniszcsillag

Az ausztrál Margaret Court nem először hívja fel magára a figyelmet homo- és transzfób kijelentéseivel. De ezúttal sikerült minden korábbinál messzebbre mennie. Egy rádiós beszélgető műsorban számolt be arról, hogy mióta bojkottra szólított fel a Qantas Airlines légitársasággal szemben, amiért a cég és vezetője nyíltan támogatják az azonos neműek házasságát, az LMBT-közösség szó szerint “üldözőbe vette” őt.

Nincs semmi bajom a homoszexuálisokkal, úgy élnek, ahogy akarnak, de az örök és szent házassághoz ne nyúljanak” – tette hozzá Court, aki fényes sportkarrierje után pünkösdista lelkészként folytatta pályafutását.

Margaret Court

Szerinte napjainkban a többségitől eltérő szexuális orientációjú emberek nem jobbak, mint egykor Hitler, vagy a kommunisták. Ugyanúgy a legfiatalabbakat célozzák meg, beférkőznek a gyerekek agyába és átcsábítják őket. Így van ez Ausztráliában és más országokban is szerte a világon. Ellenben az ő templomában példa értékű folyamat zajlik, ugyanis az idősebb meleg férfiak igyekeznek lebeszélni a fiatalabbakat arról, hogy a másik utat válasszák és megéljék másságukat, tönkretéve ezáltal az életüket.

Felidézte, hogy fiatal játékosként rendszeresen edzett és versenyzett együtt egy leszbikus párral, akik több társát is rendszeresen elhívták bulikba és “egyéb dolgokba” – utalva ezzel arra, hogy az a két nő szerinte “vadászott” a fiatalabb “prédára.

A világlátott hölgynek természetesen a transzneműekről is van véleménye. Úgy gondolja a transzneműség csak akkor alakulhat ki, ha a szülők nem törődnek gyerekeikkel.

Margaret Court minden idők legeredményesebb teniszezője. Összesen 62 Grand Slam-tornát nyert meg, ami máig rekord (egyéniben 24 – rekord, párosban 19, vegyes párosban 19 – szintén rekord). 1970-ben teljesítette a Grand Slamet, azaz megnyerte egyéniben mind a négy nagy tornát.

Az Australian Openen tizenegyszer diadalmaskodott egyéniben, ami szintén rekord, a torna egyik stadionját az ő tiszteletére nevezték el. 2015-ben a teniszhírességek csarnokának (International Tennis Hall of Fame) tagjai közé választották.

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb