Hírek

Melegbarát turisztikai világcég is csatlakozott a Brunei elleni bojkotthoz

 

Ezen a héten lépett életbe a brunei szultánság brutális törvénye, ami az LMBTQ közösség tagjainak megkorbácsolását és halálra kövezését engedélyezi. Az apró ázsiai olajmonarchia (és uralkodója) kimondottan gazdagnak számít, és éppen a gazdasági érdekeltségiket támadva világméretű tiltakozás-hullám indult a brunei cégek bojkottjára.

Olyan sztárok, mint George Clooney, Elton John és Ellen DeGeneres szólítják fel az embereket, hogy utazásaik során ne szálljanak meg azokban a luxusszállodákban, amiket az ázsiai ország birtokol.

A bojkotthoz csatlakozott a világ egyik legnagyobb utazási vállalata, a Magyarországon is jelen lévő, hangsúlyosan melegbarát STA Travel is. A londoni és zürichi központú nemzetközi cég ausztrál menedzsere, Monika Rieker jelentette be, hogy tiltakozásul a törvényre, megszakítják együttműködésüket a Royal Brunei Airlines légitársasággal, és nem értékesítik a jövőben a jegyeiket.

“Nagyon büszkék vagyunk a nyitottságra és sokszínűségre, és partnereinktől teljes mértékben elvárjuk ezen értékek tiszteletét. Kategorikusan elutasítjuk a Bruneiben bevezetett törvényeket, ami nézetünk szerint az alapvető emberi jogok megsértése. A törvények megváltoztatásáért mi nem sokat tehetünk, de felemelhetjük a hangunkat olyasmiért, amiben hiszünk. A nemi és a szexuális sokszínűség az élet természetes része, ennél fogva halálra ítélni embereket az orientációjuk miatt egyszerűen felfoghatatlan. Ezért döntöttünk úgy, hogy csatlakozunk a Brunei elleni bojkotthoz.”

Eközben a szultánság által birtokolt Dorchester Collection luxusszálloda-lánc reagált a sztárok bojkott-felhívására. A kilenc egységet üzemeltető lánchoz tartozik a világ egyik leghíresebb luxusszállodája, a The Beverly Hills Hotel is, de Londonban, Párizsban és Milánóban is vannak öt csillagos szállodáik. Közleményükben azt írják, megértik az emberek dühét és frusztrációját, de…

„…véleményünk szerint ez egy politikai és vallási ügy, amihez szállodáinknak semmi köze.”

A világméretű tiltakozást látva egyébként az érintett szállodák elkezdték törölni vagy deaktiválni a profiljaikat a közösségi médiából.

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb