Kultúra

Meleg X-Men karakter érkezik?

Az X-Menek egyes elemzések szerint az LMBT-emberek metaforái a képregények világában. Eddig egyik szereplőről sem derült ki, hogy meleg lenne, de az egyik legutóbbi számban ez változott: Jégember coming outolt. Shawn Ashmore pedig elmondta, hogy nagyszerű lenne egyszer a meleg Jégembert is eljátszani.

Shawn Ashmore a BANG Showbiznek arról beszélt, hogy szívesen eljátszaná a karaktert a mozivásznon, ha meleg lenne. Ashmore 19 éves kora óta formálja meg Jégembert, legutoljára Az eljövendő múlt napjai címűben láthattuk. Elmondta, a szerep segítette, hogy jobb ember legyen, és fejlődjön a színészi játéka. “Együtt nőttem fel a karakterrel és az volt a csodálatos benne, hogy 4-5 évente készültek el ezek a filmek, így távolságot tudtam tőle tartani, nem váltam vele eggyé.”

Shawn

Jégember az All New X-Men sorozat 40. számában coming outolt, miután Jean Grey olvasott az agyában. Ashmore szerint jó lenne a filmekben is melegként megjeleníteni a karaktert, mert ez pozitív, megerősítő üzenetet közvetítene az LMBT emberek felé.

Az interjúban elmondta, hogy mindig is különleges helyet foglalnak el az életében az X-Menek. “Úgy hiszem az X-Menek mindig a sokszínűségről szóltak, és ezt hangsúlyozzuk a filmekben is. Arról, hogy mennyire különbözőek vagyunk, és hogy ez mennyire nagyszerű. Szóval ha a filmekben Jégember vagy Bobby coming outolna, akkor még jobban erősödne a film üzenete” – emelte ki Ashmore.

Iceman

A színész emlékeztetett arra, hogy a mozivásznon Jégember érdeklődött már Vadóc és Árnymacska iránt. Szerinte érdekes lenne az a munka, ahogy itt is megváltoztatják a karakter szexualitását.

Shawn Ashmore kijelentette, bár még nem volt arról szó, hogy a közeljövőben újra Jégember szerepében látnánk viszont, de ahogy mondja, a sorozat szépen teljesít, így bármi lehetséges. Ő szívesen szerepelne újra egy X-Men filmben.

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb