Hírek

Meleg témájú film ment a moziban – felgyújtották

Ukrajna egyébként sem úgy van az emberek tudatában, mint Európa legelfogadóbb országa és ezen a képen a szerda este Kijevben kitört mozitűz sem fog segíteni. Az ukrán főváros legnagyobb múltra visszatekintő filmszínházában, az 1931-ben épült Zsoftyenben a Molodiszty Ifjúsági Filmfesztivál keretében mutatták be a francia Nyári esték című meleg témájú produkciót.

A szerda esti mozitűz

Körülbelül 20 perce peregtek a filmkockák, amikor a százfős közönségből valaki felkiáltott: “Tűz!” A csodával határos módon senki nem sérült meg: a vészkijáratok zárva voltak, a személyzet pedig nem tudta, hogyan kell használni  a falra akasztott poroltót. A szervezők ismeretlen tettes ellen feljelentést tesznek, de nem táplálnak túl nagy reményeket: “Egy országban, ahol nácikból rendőr lehet, senki nem indít komoly nyomozást szélsőjobbos bűnesettel szemben” – nyilatkozta a fesztivál főszervezője.

Mások szerint a gyújtogatás nem is a filmnek szólt, hanem a mozi és az épület tulajdonosa közötti ellentétet próbálta valamelyik fél így megoldani. Kijev polgármestere, Vitalij Klicsko mindesetre ígéretet tett rá, hogy újjáépítik a mozit, amely mintegy öt órán át égett, mire a tűzoltóknak sikerült megszüntetniük a lángokat.

Forrás: Gaystarnews 

Previous post

Elkészült az első, melegeknek szóló Starbucks-reklám

Next post

Örökre kitiltanák Oroszországból az Apple meleg vezérigazgatóját