Hírek

Meleg tartalom miatt távolítottak el egy könyvet kanadai iskolai könyvtárakból

Ottawa Katolikus Iskolaszéke szülői kérésre eltávolított egy könyvet a hozzá tartozó általános iskolai könyvtárakból, mondván az nem megfelelő tartalmat közvetít a gyerekek felé.

A szülőktől több bejelentés, panasz is érkezett a testülethez, mivel a Drama című képes könyvben a gyerekek azonos neműek közötti szerelmi szállal is találkozhatnak – írja a Gay Star News.

Jelenet a Drama című könyvből

A képeskönyv díjat is nyert korábban. Történetében egy tinédzser lányt ismerhetünk meg, aki megpróbál szerephez jutni a gimnáziumi színdarabban. A könyvben azonban mellékszálként két fiú is feltűnik, akik vonzódnak egymáshoz és a színpadon csókot is váltanak.

A szülők szerint gyermekeiknek nem lenne szabad ilyen könyveket olvasniuk felügyelet nélkül. Mivel több kérés is érkezett az Iskolaszékhez, az összes általános iskolai könyvtárból eltávolították a példányokat, amelyek az ottawai Katolikus Iskolaszékhez tartoznak.

Nem ez az első eset, hogy a Drama című könyvet betiltották. Kanada előtt Texas államban is erre a döntésre jutottak.

Az esetről a könyv amerikai szerzőjének, Raina Telgemeiernek is megvolt a véleménye: „És végig azt hittük, hogy Kanada a legprogresszívabb testvérünk! Sajnálom azokat a gyerekeket, akiknek szüksége lenne a könyvre, de így nem juthatnak hozzá.

FRA EU post inject banner
Previous post

Az LMBTQ közösséget előítélő iskolában kezd dolgozni az amerikai alelnök felesége

Next post

Belevésték támadói egy kirgiz férfi hasába, hogy meleg