Hírek

Meleg tartalom miatt távolítottak el egy könyvet kanadai iskolai könyvtárakból

Ottawa Katolikus Iskolaszéke szülői kérésre eltávolított egy könyvet a hozzá tartozó általános iskolai könyvtárakból, mondván az nem megfelelő tartalmat közvetít a gyerekek felé.

A szülőktől több bejelentés, panasz is érkezett a testülethez, mivel a Drama című képes könyvben a gyerekek azonos neműek közötti szerelmi szállal is találkozhatnak – írja a Gay Star News.

Jelenet a Drama című könyvből

A képeskönyv díjat is nyert korábban. Történetében egy tinédzser lányt ismerhetünk meg, aki megpróbál szerephez jutni a gimnáziumi színdarabban. A könyvben azonban mellékszálként két fiú is feltűnik, akik vonzódnak egymáshoz és a színpadon csókot is váltanak.

A szülők szerint gyermekeiknek nem lenne szabad ilyen könyveket olvasniuk felügyelet nélkül. Mivel több kérés is érkezett az Iskolaszékhez, az összes általános iskolai könyvtárból eltávolították a példányokat, amelyek az ottawai Katolikus Iskolaszékhez tartoznak.

Nem ez az első eset, hogy a Drama című könyvet betiltották. Kanada előtt Texas államban is erre a döntésre jutottak.

Az esetről a könyv amerikai szerzőjének, Raina Telgemeiernek is megvolt a véleménye: „És végig azt hittük, hogy Kanada a legprogresszívabb testvérünk! Sajnálom azokat a gyerekeket, akiknek szüksége lenne a könyvre, de így nem juthatnak hozzá.

Previous post

Az LMBTQ közösséget előítélő iskolában kezd dolgozni az amerikai alelnök felesége

Next post

Belevésték támadói egy kirgiz férfi hasába, hogy meleg