Kultúra

Meleg szerelmi történet lett a 300 folytatása

Gerard Butler a 300 című filmben

 

2007-ben mutatták be a képregény-feldolgozásai és szuperhősfilmjei miatt rajongva szeretett/gyűlölt rendező, Zack Snyder történelmi fantasyjét, a 300 című filmet. A számos internetes mémet ihlető vizuális orgia 2014-ben kapott egy folytatást 300: A birodalom hajnala címmel. Ez közel sem volt akkora siker, mint az első rész, bár az is igaz, hogy ezt már nem Snyder rendezte.

A rendező a The Playlist podcastjében mesélte el, hogy a koronavírus-járvány alatt, amikor leálltak a forgatások, megállapodtak a Warner Brothers stúdióval, hogy megírja a 300 újabb folytatását.

“Sokat beszélgettünk róla, számos különböző lehetőség felmerült a harmadik rész kapcsán. És ki tudja, egyszer talán lehet még folytatása. Én nem tudtam túl sok energiát szentelni neki. De amikor leültem, hogy megírjam, valójában egy másik filmet írtam.

Megírtam ugyan az utolsó részt, csakhogy végül egy másik történet lett belőle. Nagy Sándorról írtam, az ő és Héphaisztion közötti kapcsolatról. Egy szerelmi történet lett a végén. Szóval nem igazán illett bele a sorba harmadik filmként.

Ez volt a koncepciója, és nagyon jól sikerült. A címe Blood And Ashes (Vér és hamvak) lett, és egy gyönyörű szerelmi történet háborúval. Szívesen megcsináltam volna, de a Warner nemet mondott… Nem nagy rajongói a filmjeimnek.”

 

A Warner döntése nem meglepő, hiszen az akciódús 300-filmektől a romantika valóban elég messze áll, ráadásul a méretes bukást összehozó, sztárparádéval készült Nagy Sándor, a hódító (2004) című film után különösen óvatosak a stúdiók a világhódítóval kapcsolatban.

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb