Kultúra

Meleg romantikus vígjáték készült a Büszkeség és balítéletből

A Fire Island két ázsiai férfi szemszögéből mutatja be a folyamatos melegpartik világát.

 

Az Egyesült Államok keleti partján a híres-hírhedt üdülőparadicsom, a Fire Island régóta az amerikai melegek bulifővárosa. Az író-rendező Andrew Ahn ebbe a közegbe helyezi Jane Austen Büszkeség és balítélet regényéből merítő romantikus vígjátékát.

A Fire Island azonban nem a helyszínen megszokott jómódú, fehér vendégeket teszi meg főszereplőnek, hanem két ázsiai férfi szemszögéből mutatja be a folyamatos partik világát. Ezzel pedig egyszerre képes ábrázolni az ázsiai származású amerikaiakat érő mindennapi rasszizmust, valamint az amerikai melegek körében tapasztalható elutasítást az ázsiai férfiakkal szemben.

A film főszerepeit két nyíltan meleg komikus alakítja, a koreai-amerikai Joel Kim Booster és a kínai-amerikai Bowen Yang, de mellékszereplőként a hollywoodi színésznő, a koreai-amerikai Margaret Cho is feltűnik. A mellékszereplők sajnos határozottan túljátszott és túlhúzott, karikatúraszerű karaktereknek tűnnek, de a limonádé előzetes ennek ellenére is ígéretes. Főleg az olyan apró, ám annál bájosabb poénok miatt, mint amikor Margaret Cho felsikít, amikor kiderül, hogy az egyik srác randipartnere orvos – ez pedig szinte minden ázsiai lányos anyuka legnagyobb álma. A Fire Island június 3-án debütál a Disney-hez tartozó Hulu kínálatában.

 

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin