Hírek

Meleg politikusok is indulnak az orosz választásokon

Először történik meg az orosz törtélemben, hogy nyíltan meleg férfiak indulnak a választásokon. Ez azért is bátor vállalkozás, mert, mint jól ismert, az országban üldözik a melegeket.

Bulat Barantejev azért indult el a képviselőválasztásokon, hogy majd meg tudja dönteni Vlagyimir Putyin hatalmát. A férfi Novoszibirszk képviselőjének jelöltette magát a szociál-liberális Parnas koalíciós párt színeiben. “Hosszú ideje minden lehetőséget megragadok, hogy a közösség elfogadja az LMBT-embereket. Megmutatom, hogy a melegek Oroszországban is képesek sikeres vállalkozásokat létrehozni, tudnak találkozni emberekkel és még indulhatnak a választásokon is” – mondta.

barantajev

Bár többször megtámadták már, de Bulat Barantejev nem tesz le arról, hogy bekerüljön az Állami Dumába

Hozzátette, hogy legfőképp azért indult, mert az állam “meleg-lobbi” címszó alatt ellenséget csinált az LMBT-emberekből, hogy elterelje a figyelmet az ország gazdasági és politikai gondjairól. Megemlítette, többször is érték már támadások, mióta kampányol, és mióta melegként kampányol. Nyilvános szereplésekkor ezért mindig van benne egy kis félelem, de nem hagyja, hogy ez eluralkodjon rajta.

A Parnas színeiben egy másik meleg politikus is megméretteti magát. Alekszej Koroljov Krasznodar városában indul. “Az LMBT-közösség most egy kétségbeejtő helyzetben van, és szövetségesekre van szüksége. A közösség új erőforrásokat fog kapni, hogy megvédje magát, de ehhez kellenek a támogatások. Azért határoztam az indulás mellett, mert a kormányzó párt állami szintre emelte az extrém homofóbiát. A hatóságok elősegítik a társadalom homofób diszkurzusait, amik aztán gyűlölet-bűncselekményekhez vezetnek” – mondta.

Az Állami Duma választásait szeptember 28-án tartják.

hirdetés
Previous post

Nincs messze, hogy két férfi közösen "össze tudjon hozni egy babát"

Next post

Hol az új szivárványzászlós emodzsi?