Hírek

Meleg pingvinpár csente el a fiókát hanyag szülei elől egy dán állatkertben

Nem mindennapi perpatvarnak lehettek szemtanúi tegnap délután az Odense-i állatkert látogatói. Egy azonos nemű pingvinpár, Elias és Emil úgy találta, hogy az egyik fiókát igencsak elhanyagolják vérszerinti szülei. Úgyhogy nem tétlenkedtek, akcióba léptek és magukkal ragadták.

A kibontakozó drámára az egyik madárgondozó, Sandie Hedegård Munck lett figyelmes. Míg az édesanya fürödni ment a medencébe, az édesapára bízta az újszülöttet, aki azonban felelőtlenül viselkedett. “A meleg pár erre azt gondolhatta, ám legyen, akkor gondját viseljük mi a kicsinek” – Munck hozzátette, hogy a kvázi gyerekrablást követően a hím pingvin úgy járkált fel és alá, mintha soha nem is született volna fiókája, a nőstény pedig miután feltűnt neki, hogy gyermeke eltűnt, nem erőltette meg magát különösebben a keresésében.

 

Elias és Emil a fiókával

 

A nőstény nemtörődömsége meglepte a gondozót, az anyapingvinek ugyanis mindig nagyon odafigyelnek a gyerekeikre, még a dolgozókkal szemben is készek aggresszívan fellépni, ha azok közeledni mernek feléjük.

Mikor aztán Elias és Emil között rálelt a fiókára, támadásba lendült, aminek a végén a baleset elkerülése érdekében a gondozók közbeavatkoztak és visszaadták szüleinek a kölyköt.

 

Pillanatkép a csetepatéról

 

De a történet nem ér itt véget. A gondozók az eset után összedugták fejüket és egyetértettek abban, hogy Elias és Emil készen áll a szülői feladatok ellátására – saját fiókájuk azonban értelemszerűen nem lehet. Így nekik adtak egy pingvintojást, amelyet édesanyja egészségügyi okokból nem tudott kikelteni. A világra jövő kispingvint ők nevelhetik majd fel.

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb