Hírek

Meleg pilóta indítja a Szimpozion Történetmondó Fesztivált

 

Júliusig kéthetente szombat esténként 19 órától interaktív klubestet tart a Szimpozion. A Történetmondó Fesztivál keretében egy vagy több meghívott vendéggel beszélgetnek az életükről, munkásságukról, ahol az érdeklődők feltehetik a kérdéseiket, így ráhatással lehetnek a beszélgetés alakulására.

A sorozat ma indul, első vendégük pedig Feledi György személyszállító repülőgép-pilóta. Nyíltan vállalja melegségét az élete minden területén, ezzel jó példát mutatva sorstársainak – álmok, karrier, szivárvány állampolgárság.

 

Feledi György

 

Helyszín:
1027 Budapest, Fazekas utca 19-23., utcáról nyíló helyiség a földszinten.
A minimum költség-hozzájárulás adomány alapú, 500 Ft.

 

A Szimpozion Történetmondó Fesztivál további programjai

 

02.10. LMBT Történeti Hónap és Szimpozion Történetmondó Fesztivál:
LMBTQ jogi esetek, amiben segítséget kaphatsz! Vendégeink a Háttér Társaságtól dr. Kárpáti József és a Transzvanilla Egyesülettől dr. Bodrogi Bea jogász munkatársak.

02.24. LMBT Történeti Hónap és Szimpozion Történetmondó Fesztivál: Vendégeink Takács Mária és Gál Ilona.
Takács Mária dokumentumfilmes, a Labrisz tagja, az “Eltitkolt évek” és a “Meleg férfiak, hideg diktatúrák” rendezője.
Gál Ilona nyugdíjas, aki évek óta részt vesz a leszbikus közéletben, fesztiválokon, felvonulásokon. Élete példamutató, szinte maga a magyar leszbikus mozgalom alakulásának története.

03.10. Szimpozion Történetmondó Fesztivál:
Karlik Cintia, a Budapest Pride szóvivője, aki egy nem-bináris emberrel él párkapcsolatban. Az LMBT aktivizmusról, a párkapcsolatok sokszínűségéről, az önmagunkért való kiállás fontosságáról mesél nekünk.

03.24. Szimpozion Történetmondó Fesztivál:
Waliduda Dániel politológus, aki többet között az antifasiszta Mozgalomban mutatott példát a demokrácia védelmére. Emellett alapítás óta a Humen Magazin szerkesztője, Közép-Európa első nemzetközi LMBT-sportrendezvényének protokollfőnöke, valamint az IBM magyarországi melegszervezetének vezetője.

04.07. Szimpozion Történetmondó Fesztivál:
Farkas László és Joni Tibor, akik cigányok és melegek. A Deák téri evangélikus templomnál egy flashmob keretében a média előtt “összeházasodtak”.

 

(Szimpozion Egyesület)

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb