Hírek

Meleg pávián terrorizálja a falusiakat, öt férfit is megerőszakolt

Egyre több teret nyer a “fake news”, de ez nem csak az Egyesült Államokban probléma. A világ bármelyik részén belefuthatunk olyan álhírekbe, ahol már a címről üvölt, hogy hülyeség az egész, mégis tömegek dőlnek be neki. Ahogy most a meleg páviánnak.

 

“Meleg pávián terrorizálja a falusiakat, már öt férfit megerőszakolt, és a férfi lakosság rettegésben él. Tegnap öten keresték fel a kórházat anális fájdalmakra és sérülésekre panaszkodva, az orvosok pedig megerősítették, hogy végbélrákjuk van. Hogy elejét vegyék a további támadásoknak, a férfiak elkezdtek női ruhát hordani.” – írja épp egy dél-afrikai újság.

 

 

Cassandra Raby zoológus, aki a páviánok viselkedését kutatja, nincs meglepve a hasonló cikkektől.

“Ezeken a vidékeken az emberek hajlamosak mindenért a páviánokat okolni. Nem tudok elképzelni olyan esetet, hogy bármelyik pávián szexuálisan akarjon emberekhez közeledni.”

A páviánoknál, mint az összes többi főemlősnél, megfigyelhető homoszexuális viselkedés, de csakis saját fajtársaikkal. Az újságban megszólaltatott egyik áldozat ráadásul azt is állítja, a pávián megtámadta és leszorította a földre. Raby rámutat, hogy egy pávián nem képes legyűrni egy embert, hiszen egyes fajok legnagyobb egyedei is legfeljebb a 40 kg-ot érhetik el, a ruházat lehámozását pedig biztosan nem tudnák megoldani. A zoológust az idézett anális fájdalmak is meglepnék.

“A páviánok pénisze nagyon kicsi. Még ha akad is nagyobb hímvesszővel rendelkező egyed, maga a pénisz igen vékony. Nagyobb sérülést, már ha egyáltalán bármilyen félét, nem tud okozni. Női ruhákat pedig hiába viselnének az állítólagos támadások ellen, a páviánok nem képesek különbséget tenni az emberi ruhadarabok között.”

 

 

Edwin Sesange, a Out and Proud Diamond LMBTQ csoport igazgatója gyanúja szerint az ilyen hamis cikkekkel a meleg közösség elleni gyűlöletet akarják növelni.

“Az újsághír azt sugallja, hogy még a meleg állatok is gonoszak. Kimondottan olyan cikkről beszélünk, ami össze akarja mosni a homoszexualitást a betegségekkel és a perverziókkal. Egyértelmű, hogy mi a célja. Tovább erősíteni az afrikai országokban a melegekkel szembeni előítéleteket.”

 

(GayStarNews)

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb