Hírek

Meleg pasit választott arcának a Hetero Pride, miután Brad Pitt nem vállalta

Milo Yiannopoulos

 

Augusztus 31-én nagyszabású Hetero Pride-ot szeretnének rendezni az amerikai Bostonban. Az “elnyomott heteró többség” ügyét képviselő mozgalom a hollywoodi színész, Brad Pitt fotóját használta fel a honlapján, őt kívánták megtenni a rendezvény védnökének és arcának.

Velük ellentétben Brad Pitt ezt annyira azért nem kívánta és követelte a fénykép eltávolítását. A szervezők eleget tettek a kérésnek, és bejelentették, hogy

“találtunk valakit, aki még fiatalabb, még jóképűbb, és még inkább a férfias erények megtestesítője. Milo Yiannopoulos vállalta, hogy a felvonulás védnöke és vezetője legyen.”

Az a Milo Yiannopoulos, aki az amerikai újjobboldal egyik szélsőséges ikonja – és nyíltan meleg. A szélsőjobboldali botrányhős Yiannopoulost nemrég véglegesen kitiltotta a Facebook gyűlöletbeszéd miatt: támogatja az abortuszt, nem ítéli el a pedofíliát, feministagyalázó és muszlimellenes – az új-zéladni mészárlás után tett megjegyzései miatt Ausztráliába a lábát sem teheti be. Itthon ellenben tárt karokkal várták, Schmidt Mária meghívására tavaly májusban előadást tartott a Bálnában.

“Hány fekete farkat kell még leszopnom, hogy ne nevezzenek neonácinak?”

idézik gyakran kijelentését, a szésőjobbos troll ugyanis saját szexualitásával kérkedve kívánja visszautasítani a vádakat, hogy bármi gond is lenne a nézeteivel. Afroamerikai párjával egyébként 2017-ben házasodott össze.

Nos, ő lesz a Hetero Pride védnöke. A rendezvényt három férfi szervezi, egyikük, Mark Sahady a PinkNews tudósítása szerint nem ismeretlen az FBI nyomozói számára: a Proud Boys nevű csoporthoz köthető, amit szélsőséges jobboldali csoportként tartanak nyilván.

Boston polgármestere közölte, hogy bár nem tilthatnak be egy rendezvényt annak világnézete miatt, ettől függetlenül a város álláspontja nem változik.

“Minden egyes embert meghívok, mutassuk meg, hogy a szeretet mindig győzedelmeskedik. Csatlakozzatok hozzánk és ünnepeljünk együtt a Boston Pride felvonulással, és küzdjünk azért, hogy a fejlődés és az egyenlőség mindenki számára megvalósuljon.”

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb