Hírek

Meleg párt ültettek szét a repülőn, hogy a heteró pár ülhessen együtt

Az Alaska Airlines ígérete szerint utánajárnak, miért mondták azt egy meleg párnak, hogy cseréljenek üléseket, helyet adva annak a heteroszexuális párnak, akik egymás mellett szerettek volna ülni.

 

 

David Cooley közismert meleg üzletember Amerikában, ő a West Hollywoodban található, felkapott meleg szórakozóhely, a The Abbey alapítója és igazgatója.

Július 29-én New Yorkból Los Angelesbe repült, utazását viszont megzavarták, amikor arra kérték partnerét, hogy hagyja el a prémium ülését és menjen át a turistaosztályra. Felszólították, ha nem működik együtt, akkor el kell hagynia a gépet. Az indoklás az volt, hogy egy másik, heteroszexuális pár tagjai szeretnének egymás mellett ülni. Cooley a Facebook oldalán is írt a történtekről.

„Soha nem diszkrimináltak még így, miközben utaztam. Leszállítottak a John F. Kennedy Nemzetközi Repülőtéren az Alaska Airlines 1407-es járatáról, ami a Los Angeles Nemzetközi Repülőtérre tartott, csak hogy jobb körülményeket teremtsenek egy heteroszexuális párnak. Miután az utastársammal elfoglaltuk a kijelölt helyeinket, odajött hozzánk egy légiutas-kísérő, és megkérte társamat, hogy hagyja el a prémium ülését, hogy egy másik páros egymás mellett tudjon ülni. Elmagyaráztam nekik, hogy mi egy pár vagyunk és szeretnénk egymás mellett ülni. Mire azt a választási lehetőséget kapta a párom, hogy vagy átül, vagy le kell szállnia a repülőgépről. Nem bírtuk volna a megaláztatás érzését az egész úton, míg átrepüljük az országot, szóval inkább leszálltunk a gépről. Nem hiszem el, hogy egy repülőtársaság ebben a modern korban képes volt egy heteroszexuális párnak kedvezni egy meleg pár hátrányára azzal, hogy leszállíttatnak minket. Soha többé nem fogunk az Alaska Airlinesszal, vagy a nemrég általuk felvásárolt Virgin Airlinesszal utazni. Köszönjük a Delta Air Linesnak, hogy épségben hazavittek minket. Ha LMBT személy vagy, kérlek, válassz egy LMBT barát repülőtársaságot, mint például a Delta.”

 

 

Az Alaska Airlines szóvivője elismerte, hogy az eset megtörtént és a repülőtársaság utánajár az ügynek.

„A 1407-es járaton két párt véletlenül ugyanarra a két ülésre írtak be a prémium osztályon. Mi pedig átültettük az egyik utast a turistaosztályra, hogy megoldjuk a problémát. Nagyon sajnáljuk a történteket, és részletesen utánajárunk az esetnek, miközben kommunikálunk az érintett utasokkal, hogy mindent helyrehozhassunk. Az Alaska Airlines nem tűr semmilyen diszkriminációt, és az alkalmazottaink tiszteletben tartják egymást, valamint az utasokat is.”

Ennek ellenére nem tudni semmiféle visszatérítésről, amit Cooley és a partnere kaptak volna. Pedig az Alaska Airlines korábban már többször hirdette magáról, hogy támogatják az LMBT vendégeiket. 2015-ben részt vettek egy LMBT fesztiválon is, valamint külön LMBT szekció található a honlapjukon.

 

Frits Ábel

 

 

hirdetés
hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
hirdetés