Lifestyle

Meleg páré lett az Év esküvője díj Ausztráliában

2017-ben legalizálták az azonos neműek házasságát Ausztráliában, és ez az első alkalom, hogy egy azonos nemű pár szertartása nyerte el az Év esküvője díját.

 

Daniel és Michael Montgomery-Morgan

 

Daniel és Michael Montgomery-Morgan 2011-ben találkoztak, amikor közös fodrászuk bemutatta őket egymásnak. Melbourne-ben élnek, és 2019. április 5-én keltek egybe. A szertartást egy helyi híresség, Gina Liano (Real Housewives of Melbourne) vezényelte le. Az esküvői táncukhoz pedig megkérték barátaikat és családtagjaikat, hogy csatlakozzanak hozzájuk a parketten, ahol mindent ellepett a konfetti.

Daniel és Michael összesen 11 párt előzött meg a közönségszavazáson, így most nyertek maguknak egy második nászutat – ezúttal a Maldív-szigetekre.

„Csodálatos érzés, hogy mi lehetünk az első azonos nemű pár, akik megnyerték az Év esküvője díjat. Soha még egyetlen azonos nemű pár esküvőjét sem illették ilyen díjjal, és szerintem ez egy remek módja annak, hogy leromboljuk a tévhiteket és a sztereotípiákat arról, hogyan is kellene kinéznie egy hagyományos esküvőnek”

– mondta Daniel egy sajtónyilatkozatban.

A két férfi elképzelései között az is szerepelt, hogy azt a hagyományt, amelyben az egyik szülő az oltárhoz kíséri őket, megváltoztatják, és inkább mindkét szülő magára ölthette ezt a megtisztelő szerepet – írja a Queerty.

Daniel és Michael már azt is eltervezték, hogy nyereményüket idén áprilisban veszik igénybe, és így megünnepelhetik az egyéves házassági évfordulójukat. Mind a ketten úgy érzik, hogy szerelmük megünneplése és házasságkötésük minden álmukat valóra váltotta azon az áprilisi napon.

„A házasság örökre szól. Ez a végső elköteleződés, amit egy másik embernek adhatunk. Ez egy ígéret arra, hogy mindennap szeretni, támogatni fogjuk a másikat, és megannyi közös emléket szerzünk az életünk hátralévő részében. Van valami csodálatos ebben az érzésben. […] Egy kicsit hezitáltunk azzal kapcsolatban, hogy megosszuk-e a történetünket a nyilvánossággal, de mindkettőnket magával ragadott az emberek támogatása. Egyszerűen csodálatos volt. Rengeteg üzenetet és támogatást kaptunk jövendőbeli pároktól, meleg gyerekek szüleitől, és olyan emberektől, akik egyelőre nem tudták eldönteni, hogyan is viszonyuljanak az azonos neműek házasságához. Ez valóban egy csodálatos utazás volt, és úgy érezzük, hogy valódi változást hoztunk azzal, hogy megosztottuk a történetünket.”

 

 

 

 

 

 

Fotók: Cory White

 

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb