Hírek

Meleg pár nyitott otthont fiatal LMBTQ hajléktalanoknak

Az amerikai Wisconsin államban élő Brad és Nick Schlaikowskiban még 2015-ben fogalmazódott meg a gondolat, hogy hátrányos helyzetű LMBTQ fiatalokon segítenének – számol be a today.com. Az ötlet hamar tovább fejlődött: alapítványt hoztak létre, jótékonysági esteket tartottak és az évek alatt összegyűjtött pénzből idén júniusban Courage House (Bátorság Ház) néven átmeneti otthont nyitottak hajléktalan LMBTQ fiatalok részére, akiket szexuális orientációjuk, vagy nemi identitásuk miatt családjuk eltaszított.

 

Brad és Nick Schlaikowski

 

A Bátorság Ház

 

A Ház egyszerre öt fiatalnak biztosít szállást – hónapok óta teltházzal működik és amellett, hogy otthont biztosít, lehetőség van terápia, egészségügyi és továbbtanulási tanácsadás igénybevételére, valamint az alapítvány segíti a fiatalokat felvenni a kapcsolatot családjukkal és lehetőség szerint kibékíteni őket egymással, különösen nagy hangsúlyt fektetve a szülők érzékenyítésére.

Brad és Nick egyébként négy saját gyermeket is közösen nevel. Hárman Brad korábbi házasságából, a legkisebbet, Ivy-t pedig közösen fogadták örökbe.

 

Hálószoba a Bátorság Házban

 

Brad, Nick és Ivy

 

A University of Chicago 2017-es kutatása szerint az amerikai LMBTQ fiatalok esetében 120 százalékkal nagyobb a valószínűsége annak, hogy hajléktalanná válnak, mint heteroszexuális és cisznemű társaik.

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb