Hírek

Meleg pár nyerheti az Ikea orosz címlap-versenyét

A svéd bútor-óriás katalógusának aktuális címlapja (ugyanolyan, mint a magyar kiadásé is) adja a hátteret az orosz Ikea nyereményjátékához.

ikea-ru

 

2009 óta minden évben meghirdetik azt a fotópályázatot, ahol az áruházakban megépítik a katalógus címlapján szereplő enteriőrt. A vásárolni érkező párok, családok, barátok beülhetnek a bútorok közé, majd az így készült képekre az interneten lehet szavazni, a nyertes pedig a bútorcég ajándékkártyával lesz gazdagabb. Jelen állás szerint egy moszkvai meleg pár fotója vezet.

Az LMBTQ közösség oroszországi helyzete miatt sokan remélik, hogy Lev Poljakov és párja lesznek a győztesek. Jelenleg csaknem tízszer annyi szavazatot gyűjtöttek, mint a második helyezett pár, és az orosz közösségi portál, a VK (ez a helyi Facebook) egyik csoportja már szervezi is a támogató kampányt.

 

ikea

A helyzet pikantériája, hogy az Ikeának tavaly már be kellett vonnia egyik online katalógusát. Attól tartottak, az országban érvényben lévő, a „melegpropagandát” tiltó törvényi szabályozás miatt bajba kerülnek, mert a Family Life nevű magazinban azonos nemű párok is feltűntek. Ugyanakkor most azt állítják, hagyni fogják, a szavazók döntsék el, ki nyerje a játékot.

Nem elképzelhetetlen, hogy a médiafigyelmet kapott eset miatt beindulnak a melegellenes csoportok vagy a legendás orosz hackerek, így nem valószínű, hogy az október végéig tartó szavazáson reális esélyük lehet a fiúknak.
Aki úgy érzi, felvenné a kesztyűt és szembeszállna az orosz hackerekkel, az ITT tud szavazni, az oldalon legörgetve a versenyzők fotójáig és a piros szívecskére kattintva.

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin