Hírek

Meleg pár az iPhone 7 reklámjában

same-sex-couple-iphone-7

 

Tegnap este mutatta be az Apple legújabb okostelefonjait, az iPhone 7 és 7 Plus készülékeket. Az alkalomhoz készített reklámfilmben a műszaki adatokon túl a felhasználókra is fókuszáltak,  és a különböző fotósok, üzletemberek és sportrajongók mellett egy cuki meleg párt is szerepeltetnek. A fő hangsúly nyilván nem rajtuk van, csupán egyetlen mozaikot képviselnek a sokszínűségben, ami a cég marketingjét jellemzi.

A videóban 1:55-nél tűnnek fel:

No Title

Enjoy the videos and music you love, upload original content, and share it all with friends, family, and the world on YouTube.

 

A meleg pár szerepe egyben kárpótlás is azok után, hogy az Apple idén már kivágott korábbi reklámjaiból egy leszbikus párt. Akkor az anyák napi videóikból eltüntették őket Német-, Olasz-, Török- és Franciaországban, valamint Japánban, miközben Mexikóban, Ausztráliában vagy Kanadában továbbra is az eredeti film volt elérhető.

Ennek ellenére az Apple továbbra is az LMBTQ jogok következetes képviselőjének számít, ahogy azt korában a cég nyíltan meleg vezetője, Tim Cook is nyilatkozta:
“Az Apple közössége különböző emberekből áll össze a világ minden tájáról, különböző háttérrel rendelkeznek, különböző látásmóddal. Ünnepeljük ezt a sokszínűséget. Tudjuk, hogy ez tesz minket erősebbé, és mindenki javát szolgálja.”

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb