Hírek

Meleg gospel énekes bújt elő Ruandában

A kelet-afrikai országban először történt meg, hogy egy gospel énekes előbújásáról mesél, és bár felkészült rá, hogy környezete visszautasító lesz, mégis azt szeretné, ha az emberek tudnák: melegnek lenni teljesen normális.

 

Albert Nabonibo

 

A harmincöt éves Albert Nabonibo az első nyíltan meleg gospel énekes Ruandában, ahol bár a melegek közötti szexuális kapcsolat nem illegális, a társadalom továbbra is negatívan áll az LMBTQ közösséghez és a szexualitás témája is tabunak számít. Ha ez nem lenne elég, az élet számos területén éri őket diszkrimináció, Nabonibo mégis úgy döntött, vállalja a következményeket – számol be róla a Pink News.

 

Ruanda az Afrika-térképen

 

„Sokan vannak olyanok, mint én, még a templomokban is. Az az igazság, hogy a hívők és a gyülekezet mentalitása miatt titkolják, és természetesen a saját biztonságuk érdekében. Sajnálom azokat az embereket, akik olyanok, mint én és félelemben kell élniük. Nekik is elő kellene bújniuk és hallatni a hangjukat, mert mi is megérdemeljük azt a bánásmódot, mint a társadalom többi tagja”

– nyilatkozta előbújásáról Nabonibo.

Az énekes elárulta, hogy éveken keresztül titkolta szexuális irányultságát, és coming outja óta több negatív véleménnyel is találkozott. Sokan őrültnek hívták, de voltak, akik megértették döntését, mint például a testvére, aki mindig is arra bíztatta, hogy legyen az, aki.

A negatív visszajelzések ellenére Nabonibo nem érzi, hogy sok minden változott volna életében. Legfőképpen a hite és hűsége Isten felé. Bármi is történjen, folytatja munkáját és továbbra is énekelni fog Istennek.

„Továbbra is együtt fogok élni azokkal, akik elfogadnak, és akik elutasítanak, még akkor is, ha tudom, hogy ez mindennapi küzdelmet jelent majd számomra.”

 

 

hirdetés
hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
hirdetés