Kultúra

Meleg főszereplő a Doctor Who spin-offjában

A Class címre hallgató, ősszel érkező Doctor Who spin-off egyik központi szereplője meleg lesz – jelentette be a sorozat egyik írója a hétvégén a Twitteren.

A Class abban a Coal Hill Schoolban játszódik majd, ahol a Doctor előző útitársa, Clara is dolgozott, a központjában pedig pár diák fog állni. Többen már úgy írták le a szériát, mint a brit Buffy, a vámpírok rémét.

Az orlandói események kapcsán Patrick Ness a Twitterre a következőt írta: “Már többen kérdeztétek, hogy lesz-e LMBT-reprezentáció a Class-ban. Lesz-e az egyik fő karakternek pasija, akivel csókolózik, együtt alszik és szereti? Próbáltuk sokáig titokban tartani ezt, de most már nem tűnik fontosnak. #lovewins”

Ness később árnyalta a képet: “Az, hogy a Class-nak lesz egy meleg főszereplője megdöbbenést kelt, és egy hatalmas hír. De egy nap egy ehhez hasonló dolog nem lesz hír. Mert ez nem nagy ügy. Az egyik módja annak, hogy megváltoztassuk a világot az, hogy eljátsszuk, a változás már megtörtént. Én így látom a világot, a Class így fogja láttatni a világot”

Class_640x345_acf_cropped

A sorozatot jelenleg még forgatják, de ősszel a BBC képernyőjén már látható is lesz. A főszerepeket Greg Austin, Fady Elsayed, Sophie Hopkins és Vivian Oparah fogja alakítani. Annyi biztos, hogy Peter Capaldi, mint a 12. Doctor fel fog tűnni, míg Clara biztosan nem. És akik a megszokott űrlényeket várják, azok is csalódhatnak, mert ezek sem lesznek részese az új szériának.

A Doctor Who univerzumától sosem állt távolt az LMBT karakterek bemutatása. Talán a leghíresebb Jack Harkness kapitány, aki a Torchwood című spin-offban találta meg szerelmét egyik csapattársa Ianto Jones személyében. Az viszont csak a tervek szintjéig jutott el, hogy a Sarah Jane kalandjait feldolgozó szériában Sarah Jane fia coming out-oljon. A főszerepet játszó Elisabeth Sladen váratlan halála véget vetett a sorozatnak.

Magában a Doctor Who-ban is többször tűnnek fel LMBT-szereplők: itt mutatkozott be Jack Harkness is, aki még a Doctorral is flörtölt. De ott van Jenny és Madame Vastra, a leszbikus házaspár. Esetük különlegessége, hogy míg Jenny ember, Vastra egy szilúriai, egy gyík-ember lény.

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb