Hírek

A meleg focisták előbújását pártolja a brit sportminiszter

tracey_crouch
Tracey Crouch (középen)

Az angol labdarúgó-szövetség elnöke két héttel ezelőtt arról beszélt, hogy egy nyíltan meleg focistát még ma is “aljas homofób támadás” fogadná a sportban. Az első vonalban a legutolsó előbújt focista Justin Fashanu volt, aki 1990-ben outolt, de nyolc évvel később öngyilkos lett az évekig tartó homofób zaklatások és állítólagos szexuális zaklatása miatt. Ezután csak két másik focista bújt elő, de ők már csak miután profi karrierjük véget ért és visszavonultak.

Most a brit sportminiszter, Tracey Crouch határozottan szembeállt a szövetségi elnök szavaival, aki szerint a fociban a homoszexualitás “keveset használ”, és a homofóbiát még nem sikerült visszaszorítani. A miniszter emlékeztetett, hogy a szövetség dolga az, hogy támogassa a sportolókat, nem pedig az, hogy elbizonytalanítsa.

“Meg lennék lepve, ha a Premiere League-ben nem lennének meleg sportolóink, és személyesen szégyellném magam, ha nem éreznék biztonságosnak az előbújást.”

Crouch szerint nem a focistákat kell visszatartani a coming outtól, hanem érvényt kell szerezni a már meglévő jogszabályoknak, amik segítenek megállítani a homofób skandálást a sportesemények során.

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb