Kultúra

Meleg férfiakról szóló rendhagyó színházi előadással vár a Humen Fesztivál

Hatvan év történéseit meséli el a színmű, mely egyszerre érzelmes és humoros. Az idén július 9-én bemutatott darab már több sikeres előadáson túl van. Egy olyan XX. századi történetet mesél el, amely egy zongorista és egy nála fiatalabb joghallgató között kialakuló viszonyról szól. A Sodrásban amellett, hogy az elfogadását szeretné bemutatni, arra is rámutat, hogy milyen fontos a korosztályok közötti párbeszéd.

 

 

A történet szerint Beau egy híres díva zongoristája volt, de bárokban is sikeresen gyógyította a bánatot dalaival. Mást nem szeretett volna, csak egy randevút, hogy ne legyen magányos. Rufussal hozta össze a sors, aki a régmúlt rabja. Évekig összefonódott életük. Rufus ráveszi Beaut, hogy mesélje el életének meghatározó eseményeit. A keserédes visszaemlékezések sorozata ugyan több sebet is feltép, de Beau összegezni kényszerül életét.

Az idén 80 éves, a melegségét nyíltan és büszkén vállaló Martin Sherman egyik legfrissebb művét dolgozta fel a Spirit Színház. „Meleg férfiakról írok – az én generációmról -, akik abban a hiszemben nőttek fel, hogy nekik nem szabad szerelmesnek lenni. És most meg szembesülnek a fiatal generációval, akikben semmi kételkedés nincsen, hogy minden joguk megvan ahhoz, hogy szerelmesek lehessenek.

Időpont: szeptember 12. 19:30

HelyszínSpirit Színház
1023 Budapest, Árpád Fejedelem út 3–4.

Jegyvásárlás IDE kattintva

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb