Hírek

A meleg férfiak több, mint fele csalja párját egy friss kutatás szerint

Lehangoló eredményre jutott a brit Health Equality and Rights Organization (HERO) friss felmérése. A 961 meleg és biszexuális férfi bevonásával készült kutatásban a megkérdezettek 58 százaléka állította, hogy párja legalább egy alkalommal megcsalta, 52 százalék maga is csalta párját.

Érdekes adalék, hogy a félrelépők 45 százaléka idáig megúszta lebukás nélkül. (Legalábbis így tudja.) Végül kiderült az is, hogy a nyitott párkapcsolatban élők 40 százaléka – vagy partnerük – legalább egyszer megszegte az ezzel kapcsolatos együtt lefektetett szabályokat.

Ian Howley, a HERO igazgatója a számokat úgy kommentálta, hogy a meleg párok java hasonló hibába esik, mint a heteroszexuális párok, azaz nem mernek szexuális vágyaikról beszélni szerelmükkel. “Olyan társadalomban élünk, ahol egy megcsalás akár évtizedek óta tartó kapcsolatok, házasságok végét jelentheti. A nyomás mindannyiunkon rajta van, szemmel láthatóan a meleg férfiak sem kivételek.

Számos meleg párral találkoztam, akik érzelmileg, intellektuálisan tökéletesen illenek egymáshoz, de a szex nehezebben működik. Beszélni azonban nem mernek róla, ezért inkább elkezdik csalni egymást. A szex természetesen fontos eleme minden párkapcsolatnak, de folyamatosan 100 százalékban megfelelni a másik igényeinek lehetetlen. Bolondok vagyunk, ha ezt a nyomást magunkra helyezzük.

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb