Hírek

Meleg férfiak nevét hozná nyilvánosságra Tanzánia

Gőzerővel zajlik a meleg közösség megfélemlítése és ellehetetlenítése Tanzániában. A közép-afrikai ország egészségügyi miniszterhelyettese, Hamisi Kigwangalla Twitter oldalán jelentette be, hogy fel kívánja oszlatni a “homoszexuális szindikátust” az által, hogy nyilvánosságra hozzák az állampolgárok nevét, akik férfi létükre online kínálnak szexuális szolgáltatást.

Tanzánia

Azok, akik viccnek gondolják ezt a kampányt, tévednek. A kormány karjai messzire elérnek és gyorsan letartóztatjuk azokat, akik érintettek. Elfogásukat követően pedig segíteni fognak a többiek lebuktatásában” – nyilatkozta Kigwangalla.

Megszólalását többen is kritizálták, azzal vádolva, hogy megosztja a társadalmat és démonizálja a kisebbségeket. Hová tűnt az emberi empátia? – kérdezték tőle. “Ugyan már! Empátia törvényszegőknek? Álljon meg a menet. Ha valaki megöli a gyerekedet, empatikus leszel?

A homoszexualitást Tanzániában a törvény 30 évig terjedő börtönbüntetéssel szabályozza. Tavaly novemberben az egészségügyi miniszter felfüggesztette az LMBT-közösségnek szánt HIV-prevenciós programokat, valamint azzal fenyegetett, hogy betiltja az LMBT-közösség jogait “reklámozó” szervezeteket.

Szintén tavaly függesztették fel a sikosító importálását és terjesztését az országban, állítván, hogy hozzájárul a homoszexualitás terjedéséhez.

hirdetés
hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
hirdetés