Itthon

Meleg férfi alkalmazását utasította vissza Budakalász önkormányzata

A Kalászi Napló beszámolója szerint a Budakalászi Polgármesteri Hivatalban az elmúlt időszakban igencsak megemelkedett a munkavállalók fluktuációja. Több dolgozó is felmondott és nem könnyű a helyükre új embert találni. Igaz ez az anyakönyvvezetői pozícióra is, amelyre a lap úgy tudja, hogy volt alkalmas, felkészült jelölt, ám egyéb ok miatt mégsem kötöttek vele munkaszerződést.

A jelentkezőket behívták egy személyes elbeszélgetésre, mely után az egyiköjüket értesítették, hogy sikeresen megfelelt, és még a fizetés összegéről is tájékoztatást kapott. Mivel a régi anyakönyvezető október elsejéig volt, ezért szeptember végét beszélték meg első munkanapnak a betanulás érdekében. 

A megbeszélés után azonban Deák Ferenc jegyzőben megkérdőjeleződött a jelentkező szexuális irányultsága, úgyhogy ismerősei körében érdeklődni kezdett. Ebből a körből az az információ jutott vissza hozzá, hogy a jelentkező a saját neméhez vonzódik. Mivel az anyakönyvvezetők általában ismerik egymást, ez az érdeklődés elterjedt szakmai körökben is.

A Napló úgy tudja, hogy Deák a megbeszéltek ellenére az új anyakönyvvezető szerződésének elutasítása mellett döntött, mert nem akart egy meleg munkatárssal dolgozni. Annak ellenére sem, hogy akkor a felmondott anyakönyvvezető felmondási idejéből már csak napok voltak hátra.

A jelentkező így nemcsak ezt a munkát vesztette el, hanem a megígért felvétele kapcsán egy másik munkát is elutasított. Tehát az őt ért diszkrimináció miatt jelenleg munkanélküli.

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb