Hírek

Meleg, fekete, bevándorló, házasságban élő férfit választottak püspöknek

Missouri anglikán episzkopális egyházmegyéjének választottak új püspököt egy meleg, fekete bevándorló férfi személyében, aki nem mellesleg férjnél van.

Deon Johnson meghatottan vette tudomásul, hogy a St. Louis-i Christ Church Cathedral 164 szavazattal választotta meg Missouri episzkopális egyházmegyéjének, és annak több mint 10 ezer követőjének új vezetőjévé.

 

Deon Johnson a gyülekezet tagjaival.

 

Az egyházmegye egy veterán episzkopális lelkészként írta le Johnsont, akinek több tapasztalata is van a társadalmi igazságossággal kapcsolatban, valamint a meleg és leszbikus közösségeket is jól ismeri. Tizennégy éves volt, amikor az Egyesült Államokba emigráltak Barbadosról, és most Michiganben él a férjével és két gyermekükkel – számol be róla a Pink News.

„Köszönöm mindenkinek, hogy rám ruházták ezt a hatalmas felelősséget. Nem érzek mást csak örömet, alázatot és hálát. A Szentlélek hozott minket össze a mai napon. Várom, hogy veletek együtt haladhassak tovább a kijelölt úton, miközben közösen osztozunk Jézus felszabadító szeretetén. A férjem és a családunk is nagyon várja már, hogy veletek lehessünk az újévben”

– hangzottak az új püspök szavai.

Az egyházmegye nyilatkozata alapján Johnsont 2020 áprilisában nevezik ki hivatalosan is püspökké.

Napjainkban az azonos nemű párok szerelme és házassága igencsak megosztja az anglikán egyházat. Kanadában például idén júliusban elutasították az azonos nemű párok házasságának jóváhagyását. És bár az amerikai és a skót episzkopális egyház is elfogadja a házassági egyenlőséget, az angliai anglikán egyház továbbra sem lépett az elfogadás felé.

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb