Hírek

Meleg elnökjelölt a Time legújabb címlapján

A legfrissebb Time magazin címlapján ezúttal az Amerikai Egyesült Államok egyik elnökjelöltje és férje szerepel – amivel Pete Buttigiegnek sikerült újra történelmet írnia.

Pete és Chasten Buttigieg az első azonos nemű pár a Time címlapján mióta 2013-ban a házassági egyenlőség apropójából egy leszbikus és egy meleg pár is szerepelt a borítón – írja a Pink News.

 

 

A magazin új száma Pete Buttigiegre koncentrálva, bizakodva tekint a jövő felé, ahol – amennyiben Pete elnyeri a Demokrata Párt elnökjelöltségét és 2020 novemberében az elnökválasztáson is megszerzi az elektori többséget – ők lehetnek a „First Family”.

Előbújásom előtt a hadseregben szolgáltam és sok homofób megjegyzést hallottam a társaimtól. Azóta sokan felkerestek és támogatásukat fejezték ki. Biztos vagyok abban, hogy sokan közülük még mindig mesélik a meleg vicceiket, de ott ez a szokás, tudod? A rossz szokások nem tesznek minket rossz emberré. […] Hiszek a megbocsájtás és a megváltás erejében. Az az ötlet, hogy gonosznak vagy jónak tituláljuk az embereket, egyszerűen figyelmen kívül hagyja az emberi lét lényegét: mindenkiben ott lakozik a jó és a gonosz. A politikusok feladata, hogy megidézzék a jót és legyőzzék a gonoszt.

A címlap kapcsán kis videó is készült a párral otthonukban, illetve szülővárosukban, South Bendben, ahol Pete nyolcadik éve polgármester. Az angol nyelvű felvétel már megtekinthető YouTube-on:

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb