Színes

Meleg doktor melle népszerűsíti a vakcinát Mexikóban

jobbra: dr. Alejandro Silva megkapja a koronavírus elleni oltást a hírügynökségek kamerái előtt / balra: saját szelfi az Instagram oldaláról

 

Aki a napokban elcsípte itthon a tévékben bármelyik híradót, annak jó eséllyel a retinájába égtek a mexikói szemész izmai. Világszerte megkezdődött ugyanis a koronavírus elleni oltás beadása, a hírügynökségek vágóképes anyagai pedig előszeretettel használták fel a Mexikóvárosban készült képsorokat is.

Ennek oka elsősorban dr. Alejandro Silva felsőteste, aki nem tudta felhajtani az ingujját a bicepsze miatt, így kigombolt és félig ledobott ingben kapta meg az elsők között az oltást Mexikóvárosban.

Vírusvideóként terjedtek a róla készült képsorok, így a helyi média gyorsan kiderítette a személyét. A hirtelen jött népszerűség hatására rögtön a duplájára is nőtt a meleg szemész követői száma az Instagramon.

Az oltási kampányt Mexikóban is az egészségügyi dolgozókkal kezdték, a 120 milliós országban eddig közel másfél millió főnél mutatták ki a vírust, az elhunytak száma pedig meghaladja a 125 ezret.

Ezen számok miatt is döntött úgy a helyi egészségügyi kormányzat, hogy a frontvonalban dolgozók kapnak elsőként a vakcinából. Ezért is okozott aztán hatalmas botrányt, hogy az egyik kórházigazgató az oltóanyagok megérkezése után a protokollt megszegve a teljes népes családját beoltatta.

Hiába olvadt a fél internet Silva izmai láttán, a helyi bulvárlapok gyorsan rászálltak. Azt tudakolják, hogy szemészként hogyan juthatott ő is oltóanyaghoz – pedig sok országban, így nálunk is az a helyzet, a Covid-osztályokra minden szakterületről mozgósítják a bevethető orvosokat. Az pedig nem igazán lenne életszerű, ha Silva kórháza olyan orvost ültetne a kamerák elé, aki ne lett volna jogosult az oltásra.

 

 

Ezen túlmenően a bulvárlapok azt is Silva szemére vetik, hogy a privát Instagram-oldalán túl sok a félmeztelen fotó saját magáról, hogy az edzéseiről és a belföldi utazásairól posztol, és hogy a személyes profilján nem tudósít a koronavírus elleni munkájáról. A sajtó támadásaiból elege is lett az orvosnak, és inkább privátra állította a profilját.

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb