Hírek

Meleg átnevelőtábort tervez Magyarországra egy amerikai vallási szekta

Bár az Egyesült Államokban Donald Trump hatalomra kerülésével megerősödtek a homofób hangok és szervezetek, egy oregoni vallási csoport mégis elköltözteti a melegeknek fenntartott átnevelőtáborát.

 

Az USA-ban gyűlöletegyházként nyilvántartott Westboro Mennyei Konvenció azt tervezi, hogy elköltözteti Oregon államban működő átnevelőtáborát. A 2016-os választások óta a vállaltan biszexuális, demokrata Kate Brown Oregon kormányzója. A Westboro már eddig is azt hajtogatta, hogy a melegek a bizonyítéka, hogy az Úr gyűlöli Amerikát, és nem hajlandóak olyan államban élni, amit egy biszexuális, ráadásul egy nő vezet.

Vezetőjük, Frederic Phelps szerint a meleglobbi az egész országban ellehetetleníti átnevelő munkájukat, ezért fontolgatják az európai áttelepülést. Eddig három lehetséges helyszínnel tárgyalnak, egy olasz és francia település mellett köztük van a somogyi Zákányberény. A magyar-horvát határ melletti zsákfalura azért esett a választásuk, hogy minél kevésbé legyenek szem előtt. Reményeik szerint nem csak a munkájukat tudják majd zavartalanul folytatni, de a helyi vallási csoportokkal és önkormányzatokkal is gyümölcsöző kapcsolatot tudnak kialakítani. Éppen ezért sehol nem zárkóznak el attól, hogy helyi lakosokat is bevonjanak az átnevelésbe.
Kováts Zsolt, Zákányberény független polgármestere tagadta, hogy a települést megkeresték volna, azt azonban nem zárta ki, hogy a gyülekezet magánemberekkel tárgyal.

A leszakadó környéken nagyon alacsonyak az ingatlanárak, ezért olcsón lehet a kíváncsi tekintetek elől elzárt, hatalmas méretű területeket felvásárolni.

 

(MIT)

 

 

 

 

 

 

 

Cikkünk természetesn csupán április 1-i tréfaként született. Az abban megfogalmazottak a fantázia szüleményei. Zákányberény nevű település nem létezik, ahogy a Westboro Mennyei Konvenció sem, csak egy hasonló nevű kisegyház.

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb