Hírek

Meleg apukák hároméves ikreit utasította vissza egy bölcsőde

Egy svájci bölcsőde beismerte, hogy azért utasította el egy hároméves ikerpár jelentkezését az intézménybe, amiért két apukájuk van.

Stefan és férje, Rosha megpróbálta beíratni a fiaikat, Rafaelt és Rahult egy svájci bölcsődébe, de a vezetők nem fogadták el a kisfiúk jelentkezését, mivel mindkét szülőjük férfi, és véleményük szerint az, ha egy meleg pár nevel gyermekeket, egyáltalán nem normális és nem is természetes – írja az LGBTQ Nation.

 

Rahul és Rafael

 

A bölcsődében játszócsoportok keretein belül fogadják a gyerekeket a nap egy bizonyos szakaszában, és arra koncentrálnak, hogy a kicsik megtanulják a szocializáció csínját-bínját, mielőtt elkezdenék az óvodát. A bölcsőde igazgatója szerint a gyerekek nagyon gonoszak tudnak lenni egymással, és éppen ezért nem akarták befogadni meleg apukák csemetéit.

Sajnálatos módon Stefan és Rosha semmit sem tehetnek a diszkrimináció ellen. A bölcsőde ugyanis nem részesül a város pénzében, ezért ők döntenek arról, hogy mely gyermekek jelentkezését fogadják el.

„Ez az eset bebizonyította, mekkora szükség is van hazánkban egy diszkrimináció-ellenes törvényre, amely megvédi az LMBTQ-közösséget. Ha a gyerekek szülei zsidók lettek volna, a kizárásuk törvényellenes lett volna” – nyilatkozta Cordula Niklaus ügyvéd és a Wybernet, egy leszbikus network alelnöke.

A történteknek hamar híre ment a városban, ezért a helyi aktivisták tiltakozást szerveztek az efféle diszkrimináció ellen.

„Jó látni, hogy az esetünk oda vezetett, hogy elkezdték megvitatni a homofóbiát a társadalmunkban. Reméljük, hogy egyetlen leszbikus vagy meleg párnak sem kell majd a jövőben szembenéznie azzal a fajta diszkriminációval, amivel nekünk kellett”

– fejezte ki reményeit Stefan.

Stefan és Rosha még mindig megrázónak találják a történteket, éppen ezért azt fontolgatják, hogy megvárják az óvoda indulását, amelyre jövőre kerül sor, anélkül, hogy játszócsoportokba próbálnák bejuttatni az ikreket.

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin