Színes

Meleg apjának mondott köszönetet a műugró olimpikon

Amikor Jordan Windle Tokióban a 10 méteres férfi toronyugrást követően kiszáll a medencéből, hivatalosan az Amerikai Egyesült Államok olimpikonja lesz, de a 22 éves, kambodzsai születésű srác elsősorban meleg nevelőapjára, Jerry Windle-re gondol majd.

A tehetséges műugró és büszke meleg apja nemrég a Todaynek mesélt a közös útról, amit családként együtt tettek meg.

Ha bárki megkérdezi, miért műugrok, elmondom, hogy elsősorban apukám miatt” – mondta Jordan a Todaynek. “Ha ő nem hozott volna ennyi áldozatot, és nem kapnék ennyi szeretetet és támogatást, akkor nem tartanék ott, ahol vagyok. Mindent neki köszönhetek, minden eredményemet neki köszönhetem. Csodálatos utazás volt ez vele, és még közel sem ért véget.

 

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Jordan Windle (@jordanpiseywindle) által megosztott bejegyzés

 

Jordan és Jerry története az 1990-es évek végén kezdődött, amikor Jerry olvasott egy cikket egy egyedülálló férfiról, aki kambodzsai gyermeket fogadott örökben. Jerry számára egyedülálló meleg férfiként Kaliforniában akkoriban szinte lehetetlen volt az örökbefogadás, legalábbis ezt gondolta, de a cikk reményt adott neki. Felhívta az ügynökséget, ahol azt mondták neki, hogy márpedig lehetséges. Néhány hónappal később Kambodzsában volt, és az akkor nagyon beteg Jordant tartotta a karjában.

Jordan egyéves korában, 1999-ben került egy kambodzsai árvaházba, és hat hónappal később Jerry örökbe fogadta. De Jordan annyira beteg volt, hogy szó szerint az életéért küzdött. Jerry vele harcolt, a kisfiú minden szeretetet és orvosi ellátást megkapott, amire szüksége volt, és hamarosan jobban lett, megerősödött. Együtt tértek vissza az Egyesült Államokba.

Tim O’Brien, a legendás olimpikon Greg Louganis egykori edzője 7 éves korában szúrta ki Jordant, és megjegyezte, hogy Louganis és a kisfiú között feltűnő a hasonlóság.

 

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Jordan Windle (@jordanpiseywindle) által megosztott bejegyzés

 

Jordan elkezdett műugrás leckéket venni, és két évvel később junior kategóriában nemzeti bajnok lett. Elhivatottsága később is megmaradt, egyetemistaként is versenyszerűen sportolt. Miután a múlt hónapban második lett a férfi 10 méteres toronyugrásban az amerikai olimpiai válogatóversenyen (a hét bíróból ötnél tökéletes, 10-es pontszámot kapott), most ő képviseli az USA csapatát a 2020-as tokiói nyári olimpián. Az első ugrását mára tervezik.

 

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Jordan Windle (@jordanpiseywindle) által megosztott bejegyzés

 

Bár Jordan mindent apjának apjának köszön, Jerry kicsit másképp látja a dolgokat. “Keményen dolgozott, megérdemli a sikert” – mondta. “Nagyon izgatott és büszke vagyok, hogy az edzőkkel együtt képes volt ilyen elképesztő teljesítményt elérni.

Jerry a szigorú japán korlátozások miatt sajnos nem tudja élőben nézni fia versenyét, de otthonról nyomon követi.

Más lesz így, hogy nem lesz ott az olimpián” – jegyezte meg Jordan még az utazás előtt. “Bárcsak ott lenne, de ez nem igazán változtat azon, amiért oda megyek: hogy jól érezzem magam, egy kicsit felvágjak, és mindenki számára show-t csináljak. Ez lesz a célom, és remélhetőleg büszkévé teszem őt“.

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb