Hírek

Megvolt Thaiföld első melegesküvője

Az angol nyelvű Bangkok Post beszámolója szerint Thaiföld északkeleti Khon Kaen tartományában szombat délután megtartották az első melegházasságot. A hagyományos thai szertartás keretében a 42 éves Choengchai Plubpiboon és a nála tizenkét évvel fiatalabb Uthane Korasing kötötték össze életüket.

Fotó: Bangkok Post
Fotó: Bangkok Post

Bár a délkelet-ázsiai országban törvény nem teszi lehetővé az azonos neműek házasságát, a két férfi mégis óriási ünnepséget rendezett, amelyen nemcsak a barátok, de a szülők és távolabbi rokonok is részt vettek.

Családunk olyannak fogadja el a fiamat, amilyen. Keményen dolgozik, a saját erejéből és tudásából épített fel egy céget, amely biztonságot nyújt az egész családnak. Már csak a megfelelő partnerre volt szüksége. Amikor bejelentette, hogy összeházasodnak Uthane-nal, meglepődtem és elöntött a boldogság. Végre talált valakit, aki megérti őt. Nagyon örülök nekik” – nyilatkozta Choengchai édesapja, akinek fia tizenöt évvel ezelőtt mondta el, hogy a fiúkhoz vonzódik.

Az USA és az ENSZ által készített felmérések szerint bár a thaiföldi Turisztikai Hivatal melegbarátként reklámozza az országot, a társadalmon belül az LMBT-emberek elfogadottsága még mindig nagyon alacsony. Bár 2014-ben két parlamenti párt készített törvényjavaslatot az azonos neműek bejegyzett élettársi kapcsolatára, a tervezet elhalt, fiókba került.

hirdetés
hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
hirdetés