Hírek

Megvolt az első meleg börtönesküvő Nagy-Britanniában

Nagy-Britanniában egy 1983-ban hozott törvény értelmében a börtönben szabadságvesztésüket töltő rabok is házasodhatnak. Mivel tavaly óta a szigetországban az azonos nemű párok is egybekelhetnek, így a törvény már a meleg és leszbikus elítéltekre is vonatkozik.

Pár nappal ezelőtt egy East Yorkshire-i börtönben húsz perces szertartás keretében le is zajlott az első azonos neműek közötti esküvő. A történet pikantériája, hogy mindkét elítélt gyűlölet-bűncselekmény miatt tölti életfogytiglani börtönbüntetését.

Marc Goodwin és Mikhail Gallatinov

Egyikük a negyven éves Mikhail Gallatinov, akit pedofília és egy 28 éves meleg férfi meggyilkolása miatt ítéltek életfogytiglanira. 1997 óta ül, de jó magaviselet miatt már jövőre szabadlábra helyezhetik. Másikuk pedig a 2007 óta ülő, 31 éves Marc Goodwin, akit szintén homofób gyűlölet-bűncselekmény miatt ítéltek életfogytiglanira.

A két férfi nem közös cellában lakik – és ez a továbbiakban sem változik -, de a közös programok során együtt töltött idő összehozta őket, úgy érzik lelki társra találtak egymásban. Esküvőjükön pár rabtárs és a családtagok vettek részt. A róluk szóló angol nyelvű hír fontosnak tartja kihangsúlyozni, hogy az adófizetőknek egy centjébe se került a rendezvény.

Forrás: Gaystarnews

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb