Pride

Megvan az első pécsi pride hivatalos időpontja

A Diverse Youth Network által szervezett, május 11-én kezdődő hatnapos fesztivál zárónapján, május 16-án lesz a Pécs Pride felvonulás, jelentették be a szervezők szerdán este Facebook-oldalukon.

A rendezvény nemcsak azért óriási jelentőségű, mert Pécsett korábban soha hasonló nem történt, hanem azért is, mert ez lesz az első vidéki Pride idehaza.

 

 

A helyi LMBTQ közösség tagjai már az elmúlt években is szerveztek Pécsett a Budapest Pride programjaihoz kapcsolódó eseményeket. A helyi fesztivált filmvetítések, kulturális programok, beszélgetések színesítették Pécsett és más vidéki magyar városokban is. Felvonulásra azonban Budapesten kívül eddig máshol még nem került sor.

A pride szervezőivel a tervekről korábban magazinunk exkluzív interjút készített, amely teljes terjedelmében itt olvasható:

 

„Pécs megérett arra, hogy 2020-ban megvalósítsa az első vidéki pride fesztivált” – Humen Online

Pride-ot szervezni hatalmas munka. Hosszú hónapok szervezése, logisztikai kihívások sora, amihez Magyarországon még hozzáadódnak a politika által olykor felállított akadályok és a többségi társadalom éles megosztottsága a kérdésben. Az immár negyed évszázada évről évre megrendezett Budapest Pride csapata jól ismeri mindezt. Jövőre egy lelkes, fiatalos csapatnak, a Diverse Youth Networknek köszönhetően „kistestvérük” születik, és a …

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin