Hírek

Megvan az első hivatalos se nem férfi, se nem nő, se nem transznemű amerikai állampolgár

Oregon állam bírája, Amy Holmes Hehn helyt adott a 27 esztendős Patrick Abbatiello kérvényének, aki a döntés eredményeként mostantól gendersemlegesként kerül meghatározásra hivatalos papírjaiban.

Gyerekként – gyakorlatilag egészen hat éves koromtól – nem sok értelmét láttam a különböző nemeknek. Meg volt mondva, hogy a férfiak ilyenek, a nők olyanok. Tinédzserként sokat olvastam a transzneműekről, de azt sem éreztem magaménak. Később aztán hallottam a genderqueerekről, de azzal ugyanígy voltam” –  nyilatkozta Patrick az NBC News-nak.

Patch

A döntés eredményeként a fiatalember neve is változik, mostantól egyszerűen csak Patch. A számítógépes játékokat író és tervező Patch már a döntés előtt jóval használni kezdte ezt a nevet, így nem lesz szokatlan barátai, családja számára sem.

Bár az Egyesült Államokban Patch az első, aki gender neutrálisként kerül nyilvántartásba, a világon nincs egyedül. Ausztráliában 2014-ben egy interszexuális aktivistát, Norrie May-Welby-t is hasonlóan anyakönyveztek: “Neme: nincs részletezve”.

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb