Nagyvilág

Megvan az első amerikai állam, ahol törvény tiltja a drag műsorokat

Hivatalosan is Tennessee lett az első amerikai állam, amely betiltotta a drag műsorokat. A déli állam törvényházásának republikánus többségű szenátusa csütörtökön fogadta el a nyilvános drag műsorokat tiltó törvényt. Az intézkedés Bill Lee republikánus kormányzó asztalára kerül jóváhagyásra és kétség sincs afelől, hogy aláírja a jogszabályt, amely így hatályba is lép majd.

A törvényjavaslatot tavaly novemberben terjesztett be Jack Johnson, a szenátus többségi vezetője. Az elfogadott jogszabály valójában egy már meglévő törvény módosítása, amely tiltja, hogy a „felnőtteknek szóló vállalkozások” iskolák, közparkok vagy istentiszteleti helyek közelében működjenek. E vállalálkozások körébe tartoznak a „felnőtt kabaré előadások” is, amelyeket a jogszabály olyan előadásokként határoz meg, amelyeken „férfi vagy női imitátorok olyan szórakoztatást nyújtanak, amelyek a kéjes örömre apellálnak” – írja a The Hill.

Az új törvény komoly hatással lehet a nyilvános pride rendezvényekre is.

 

 

A hét elején Johnson egy nyilatkozatában azt mondta, hogy az új törvény „biztonságot nyújt a szülőknek, hiszen mostmár elvihetik a gyerekeiket egy nyilvános előadásra anélkül, hogy ott szexualizált előadással vakítsák őket„.

A Tennessee állambeli törvényjavaslat szerint az első vétséget szabálysértésként, a másodikat viszont bűncselekményként kell kezelni.

Sajnos Tennessee-t a közeli jövőben valószínűleg több más amerikai állam is követi majd hasonló törvényekkel.

 

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Jinkx Monsoon (they/she) (@thejinkx) által megosztott bejegyzés

 

A törvényhozók emellett megszavazták azt a törvényjavaslatot is, amely megtiltja az orvosoknak, hogy nemi hovatartozást megerősítő orvosi kezelést – például pubertásblokkolókat, hormonterápiát és műtéteket – nyújtsanak transznemű kiskorúaknak.

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin