Hírek

Megvannak a párizsi Gay Games első magyar érmei!

Múlt szombaton vette kezdetét az év legnagyobb nemzetközi LMBTQ-sportrendezvénye Párizsban. A 10. Gay Games 10 napja alatt közel 80 nemzet sportolói mérettetik meg magukat 36 sportágban.

Beszámoló a megnyitóról:

https://humenonline.hu/felemelo-erzes-volt-bevonulni-a-stadionba-es-magyarorszagot-kepviselni/

 

A helyszínen ott vannak hazánk képviselői is. Hegedüs J. Csaba futó, az Atlasz Sportegyesület tagja – a szervezet egyik vezetőjével, Manheim Istvánnal készített interjúnk ide kattintva olvasható el –  pedig beszámolt róla, mi minden történt az elmúlt napokban és megosztott velünk néhány fotót és videót is.

A legnagyobb hír, hogy megszületettek a rendezvény első magyar érmei! A dicsőség Bertalan Éváé, aki ötezer méteres futáson állhatott a dobogóra második helyezettként és Balázsé, aki szintén ezüstérmet hoz haza fallabdából. Innen is gratulálunk mindkettőjüknek!

 

Bertalan Évi ezüstérme

 

Balázs ezüstérme

 

A férfiak is szép eredményeket értek el ugyanebben a kategóriában:

11. Hegedüs Csaba J 19:49

16. Mátyás Ferec 20:46

17. Bielskus Vytautas 21:28

25. Steve Shore 28:22

“Egy belvárosi parkban volt az 5 km-es verseny. Teli emelkedőkkel. Jobban mondva, egy lapos része sem volt. A Gellért-hegyet célba véve szoktunk kocogni télen az Atlasz futó edzésein, de a mostani verseny közben az volt a benyomásom, hogy ez sokkal brutálisabb. 2 x 2.5km-es kört kellett tennünk a park körül. A másodiknál mindenki belassult, mert a legmeredekebb és leghosszabb emelkedő sorozattal indult. Ennek ellenére sikerült Bertalan Évinek a legjobb idejét futni. Óriási öröm és ünneplés volt, mikor kirakták a falra az eredményeket, hisz mint kiderült elcsípte az ‘olimpiai’ ezüst érmet! Ennek próbáltunk hangot is adni amikor pódiumra hívták.”

 

 

Várhatóak-e további érmek? “Valószínűleg nem lesz több. Talán maratonon egy, de nagyon erős a férfiaknál a mezőny” – meséli tudósítónk. “Beköszöntött az esős idő a héten, tegnap 17 fok volt, de ennek igazából örülünk is mi futók, mert akkor nincs nagy meleg… Bár a megemelkedett páratartalom szintén nem kedvez, de talán mégsem annyira gyilkos, mint a tűző nap.

Végezetül íme még néhány fotó és videó az elmúlt napokból:

 

Csaba és a Laura Flessel-Colovic, ifjúságért és sportért felelős miniszter

 

Csaba és Manuel Picaud, a szervezőbizottság elnöke

 

Korábbi interjúnk Manuellel itt olvasható:

Ilyen Franciaországban melegként felnőni – Humen Online

Főváros: Párizs (2,2 millió fő) Államforma: elnöki köztársaság Népesség: 66,7 millió fő LMBT jogok: házassági egyenlőség 2013 óta A cikk születése előtt Manuel Picaud-val csupán egyetlen alkalommal, még három évvel ezelőtt találkoztam Ljubljanában az Európai Meleg és Leszbikus Sportszövetség éves közgyűlésén. Arról a napról jólöltözöttsége és az a jellegzetes mosolya maradt meg, amely az úriemberek …

 

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb