Színes

Megvan a 2023-as EuroPride házigazdája

Már hivatalos, hogy Európa legnagyobb LMBTQ eseményének, a EuroPride-nak 2023-ban Málta ad otthont. A fesztivál páratlan lehetőséget kínál mindenkinek, aki még nem járt a Földközi-tengeren elhelyezkedő országban, vagy szívesen visszatérne a nyüzsgő szigetekre.

A máltai Allied Rainbow Communities (Szövetséges Szivárvány Közösségek – ARC) az Európai Pride Szervezők Szövetsége márciusi éves közgyűlésén nyújtotta be pályázatát. A verseny szoros volt, hiszen a holland Rotterdam és az észak-ír Belfast is nyerni szeretett volna, ám a szövetség tagjai október 3-i online szavazásukon Máltának adtak bizalmat.

 

Meleg pár a fővárosban, Valettában

 

A rendező ARC vállalta, hogy a fesztivál megvalósítása érdekében minden érintett féllel együtt fognak működni és céljuk, hogy a helyi és nemzetközi LMBTQ közösség megtapasztalhassa az igazi máltai vendégszeretetet. Az EuroPride 2023 Valletta központi témája a szívből jövő egyenlőség lesz – #EqualityFromTheHeart.

A 10 napos program magában foglal emberi jogi témájú konferenciákat, közösség- és hálózatépítést, queer művészeti és kulturális fesztivált, társas összejöveteleket, a Pride falut, valamint a „sokszínűség és szeretet Máltán valaha látott legnagyobb ünnepét”.

 

 

Málta csodálatos sokszínűségével magazinunk is többször foglalkozott az elmúlt években, legyen szó gasztronómiáról, a megújuló fővárosról, kihagyhatatlan őszi és téli programokról, vagy éppen Zsolti kollégánk személyes beszámolóiról két éve és idén is.

 

hirdetés
hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb