Hírek

Megtiltották az azonos nemű párok esketését – Válaszul a templomban senkit nem adnak össze

Az Egyesült Metodista Egyház (United Methodist Church) a második legnagyobb protestáns egyház az Amerikai Egyesült Államokban, létszámuk az országban 8 millió fő.

 

 

Bár jogilag az USA-ban létezik az egyenlő házasság, ez nem jelenti azt, hogy minden egyház engedélyezi az azonos nemű esküvőket: az Egyesült Metodista Egyház kifejezetten tiltja, hogy az egyházközösségek templomaiban ilyen szertartásokat celebráljanak. A tiltás a papságra is vonatkozik, azonos nemű párokat nem adhatnak össze, és aki megszegi a rendelkezést, azt kitaszítják a papi rendből.

Erre válaszul a texasi Austin belvárosában található First United Methodist Church egyházközössége úgy döntött, hogy amíg az azonos nemű párok esküvőjét érintő tiltás érvényben marad, addig semmiféle esküvőt nem tartanak. Korábban a gyülekezet LMBTQ tagjai közül hárman is a helyi templomban szerették volna megtartani az esküvőjüket, de elutasították őket.

“Ezzel az elutasítással az egyház semmibe veszi LMBTQ testvéreink iránti szeretetünket és támogatásunkat”

– mondja a gyülekezet egyik tagja, Darcy Hamre. Az új döntést a gyülekezet 93 százaléka támogatja, és az alábbi videóban elmagyarázzák, hogy miért.

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb